Tolga Şardan'dan sonra bir gazeteciye daha gözaltı. Cengiz Erdinç gözaltına alındı. Cengiz Erdinç kimdir?

Gazeteci Tolga Şardan'ın gözaltına alınıp dün tutuklanmasından sonra bir gazeteci daha gözaltında.. Gazeteci Cengiz Erdinç, Balıkesir Ayvalık’taki evinden gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Tolga Şardan'dan sonra bir gazeteciye daha gözaltı. Cengiz Erdinç gözaltına alındı. Cengiz Erdinç kimdir?

T24 yazarı Tolga Şardan’ın tutuklanması, halktv.com.tr muhabiri Dinçer Gökçe’nin gözaltına alınıp serbest bırakılması sonrası bugün de Gazeteci Cengiz Erdinç gözaltına alındı.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan evinden gözaltına alınan Erdinç’in Ankara’ya götürüldüğü öğrenildi. Ayrıca Erdinç’in bilgisayarına ve cep telefonuna el konuldu.

Erdinç'in Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade vereceği belirtildi.

Gazeteci Barış Yarkadaş son durumla ilgili bilgi verdi ve Erdinç'in kız kardeşiyle telefonda görüştüğünü belirterek bir paylaşım yaptı.

Yarkadaş, "Balıkesir’deki evinden gözaltına alınan ÇGD İstanbul eski Şube Başkanı - Gazeteci dostumuz Cengiz Erdinç’in kardeşi Ersun Erdinç ile konuştum. Ersun, “Cengiz’i annemin Balıkesir’deki evinden aldılar. Suçlamayı söylememişler. Evde arama yapıldı. Cengiz’i Ankara’ya götüreceklermiş. Muhtemelen dün gece HALK TV’de yaptığı konuşmadan ötürüdür. Tolga Şardan’ın tutuklanması, çeteler ve yargı üzerine konuşmuştu" dedi ifadesini kullandı.

CENGİZ ERDİNÇ KİMDİR?

1964 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi.

1988 yılından beri gazetecilik yapıyor. Ankara ve İstanbul'da, aralarında Tempo, Ekonomi Politika, Express, Ekonomik Panorama, Siyah Beyaz, Aktüel, Demokrasi, Söz gibi yayınların da bulunduğu gazete ve dergilerde çalıştı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesi. 

Çetele (Doğan Yurdakul ile birlikte, 1998), Overdose Türkiye (2004), Gangster (2005) ve Adalet Savaşçısı (Doğan Yurdakul ile birlikte, 2012) adlı kitapları bulunuyor

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin