Tiyatro Eleştirmenleri Birliği: Mehmet Ali Alabora'nın yanındayız!

Memet Ali Alabora’yı hedef göstermesi üzerine Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Tiyatro Eleştirmenleri Birliği: Mehmet Ali Alabora'nın yanındayız!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara mitinginde konuşurken Oyuncular Sendikası Başkanı ve Oyuncu Memet Ali Alabora’yı hedef göstermesi üzerine bir açıklama yapan Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Üstün Akmen: “Başbakan kendini iyiden iyiye Padişah yerine koymaya başladı, eyvah ki eyvah” dedi. Başbakan’ın: “Bu ülkede hukuk varsa bunun hesabını soracağız” tehdidine aldırmadığını söyleyen Üstün Akmen: “Çünkü bu ülkede hukuk yok” ifadesini kullandı.



Bir Başbakanın bir vatandaşını böyle alenen hedef göstermesinin Patagonya’da bile mümkün olamayacağını dile getiren Üstün Akmen, Alabora’nın Yeni Şafak’ın “Mi Minör” başlıklı oyunla “Gezi olaylarının provasını” yaptığı iddiasına da değinerek: “Ne provası! Anlasınlar işte, on bir yıldır toplum öyle gerildi ki, tenceredeki su öylesine kaynadı ki, toplumu koklayan iyi bir oyun yazarı da bu oyunu yazdı” diye konuştu. 



Üstün Akmen, Başbakan’ın şantajı karşısında bütün süreçlerde Memet Ali Alabora’nın yanında yer alacaklarını vurgularken “hatta hepimiz birer Memet Ali Alabora’yız” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin