The Times'tan çarpıcı iddia!

The Times, Türkiye’den ayrılan bin 500’den fazla PKK’lının Kürt bölgelerini korumak için Suriye’ye girdiğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
The Times'tan çarpıcı iddia!

Suriye’deki Kürt kadınlarının Esad rejimine karşı silahlandığı belirtilirken Türkiye’den ayrılan bin 500’den fazla “PKK savaşçısının" Kürt bölgelerini korumak için Suriye’ye girdiği de öne sürülüyor.



Gazete, muhabiri Anthony Loyd’un Halep’in Şeyh Maksud mahallesinde, duvarlarında Abdullah Öcalan’ın posterlerinin bulunduğu bir kuaför salonunda buluştuğu 27 yaşındaki Ruken’in, Halep’te 40 Suriyeli Kürt kadından oluşan birliğin başında olduğunu yazıyor.



Gazete, Ruken’in PKK ile bağlantılı PYD’nin silahlı kanadı YPG’ye üye olduğunu söylerken, YPG üyelerinden çoğunun da PKK lideri Abdullah Öcalan’a bağlı olduğunu belirtiyor.



BBCTürkçe’nin aktardığı habere göre, Mart sonuna kadar daha tarafsız bir çizgi izleyen YPG’nin Şam yönetimine bağlı birlikle Şeyh Maksud bölgesinde beş gün boyunca çatıştığına dikkat çekildikten sonra YPG ile bir dönem Suriye’nin kuzeyinde çatışan ve daha sonra anlaşma imzalayan Özgür Suriye Ordusu militanlarının bazıları için “başı açık” kadınlarla aynı safta yer almanın şaşırtıcı olduğu yorumunu yapıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin