TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Hakem atamalarını algoritma ile yapmaya başladık

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem atamalarını algoritmayla yapmaya başladıklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde de kulüp başkanlarımızı çağırıp onların gözü önünde hakem ataması yaptıracağız. En azından kendi gözleriyle görsünler. Nasıl yapıldığını, kriterlerin ne olduğunu görsünler. Daha sonra da bir tane basın önünde yapmayı planlıyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Hakem atamalarını algoritma ile yapmaya başladık

Mehmet Büyükekşi ve TFF yönetim kurulu üyeleri, TFF 2. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon Kulübünü ziyaret etti. Burada kulüp başkanı Celil Hekimoğlu ve yöneticilerle kulüp tesislerini gezen Büyükekşi, altyapı antrenmanlarını da izleyerek bilgi aldı.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükekşi, yönetim kurullarındaki bazı üyelerle Karadeniz turuna çıktıklarını belirterek, "Gerçekten Karadeniz denilince akla Trabzon geliyor. Trabzon'un hem tarihteki başarıları hem altyapıya verdiği önem Türk futbolu adına da son derece önemli ve güzel. Çünkü Türkiye'de futbolun Anadolu'da başarı gösteren en önemli takımlarından bir tanesi." diye konuştu.

Hakemler konusunun çok konuşulmasını istemediklerini vurgulayan Büyükekşi, "Geldiğimiz günden beri bu konunun çok tartışma içerisine girmesini istemiyoruz. Çünkü dünyada artık birçok ülkede dedikodu, konuşma azalmış durumda. Biz de aynısının olması için insan etkisinin en aza indirilmesi için çaba gösteriyoruz. Onun için hakem atamalarını algoritma ile yapmaya başladık. Önümüzdeki günlerde de kulüp başkanlarımızı çağırıp onların gözü önünde hakem ataması yaptıracağız. En azından kendi gözleriyle görsünler. Nasıl yapıldığını, kriterlerin ne olduğunu görsünler. Daha sonra da bir tane basın önünde yapmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin