Tedbir talebinin reddedildiği haberlerinin ardından Yonca Eldener'den flaş Atiye açıklaması!

Yonca Eldener’in 'Yedi Uyananlar' romanının Netflix'te yayınlanan 'Atiye' dizisinde izinsiz olarak kullanıldığı iddiasıyla OG Prodüksiyon Medya Şirketi’ne açtığı 92 bin liralık tazminat davasında tedbir talebi reddedildiği haberleri çıkmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Tedbir talebinin reddedildiği haberlerinin ardından Yonca Eldener'den flaş Atiye açıklaması!

Dün çıkan haberlerin ardından Yazar Yonca Eldener'in avukatından yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

KAMUOYUNUN DİKKATİNE;

Basında ve sosyal medyada ‘’Atiye dizisinin intihal davası: Yazar Eldener’in tedbir talebi reddedildi’’ şeklinde haberlerin yer aldığı görülmüştür.

Müvekkil Yonca ELDENER adına ikame edilen ve halen derdest olan davanın süreci hakkında kamuoyuna yanlış bilgi verildiği ve bu durumun da yanıltıcı sonuçlara neden olacağı görülmüş olup, söz konusu haberlerle ilgili olarak kamuoyunu doğru şekilde aydınlatmak amacıyla müvekkil adına bir açıklama yapma ihtiyacı duymuştur.

Buna göre, devam eden bir dava ile ilgili olarak hangi kaynaktan elde edildiği belli olmayan, hiçbir somut bilgi ve belge içermeden ortaya atılan bir takım asılsız iddialar ile yargı sürecini etkilemeye çalışıldığı açıkça ortadadır.

Basın organlarında ve sosyal medyada yer alan haber içeriğinde, Müvekkil Yonca ELDENER tarafından, Og Prodüksiyon ve Medya Hizmetleri Anonim Şirketi aleyhine 15.04.2021 tarihinde ikame edilen dava dosyasında duruşma yapıldığı, duruşmada tarafların yer almadığı, müvekkilin ihtiyati tedbir talebinin reddedildiği şeklinde yanlış bilgiler yer almaktadır.

Bu bağlamda, ÖNEM ve ÖNCELİKLE belirtmek gerekirse; 15.04.2021 tarihinde ikame edilen davamızla ilgili olarak dosyayı inceleyen mahkeme tarafından duruşma günü tayin edilmediği gibi, tayin edilmemiş olan duruşmaya da tarafların katılamayacağı izahtan varestedir.

Ayrıca, derdest olan davaya ilişkin henüz tarafımıza herhangi bir tebligat dahi yapılmamış olmakla birlikte, tarafların dilekçelerini mahkemeye sunma süreci dahi tamamlanamamıştır.

Bu bakımdan, haber içeriğinde yer alan, mahkemenin duruşma günü verdiği, tarafların duruşmaya katılmadığı şeklindeki ifadelerin doğru olmadığını belirtiriz.

Kamuoyunun bilmesi gereken diğer önemli konu ise; Müvekkil Yonca Eldener adına ikame edilen davamızda ileri sürülen ihtiyat-i tedbir taleplerimizin reddedildiğine ilişkin tesis edilen resmi Mahkeme kararı da henüz tebliğ edilmemiştir.

Kaldı ki; İhtiyat-i tedbir talebimizin reddine karar verilse dahi, işbu kararla ilgili yasal itiraz haklarımızın bulunduğu, tedbir talebi hakkında verilecek kararların, haklı davamızda ileri sürülen tazminat taleplerimiz ve davanın devamı üzerinde hiçbir etkisinin bulunmadığını da kamuoyunun bilgisine sunarız.

Dolayısıyla, Müvekkil Yonca ELDENER’İN, tedbir talebinin reddine ilişkin yayınlanan haberlerin de gerçeği yansıtmadığı ortadadır.

Tüm bunlara göre, davadaki haksızlığının açıkça farkında olan Og Prodüksiyon ve Medya Hizmetleri Anonim Şirketi tarafından hazırlanan gerçeklerle örtüşmeyen, haksız ve asılsız iddiaların yer aldığı ifadelerin çeşitli basın organlarına servis edildiği açıkça ortadadır.

OG Prodüksiyon ve Medya Hizmetleri Anonim Şirketi’nin, sanki dava tümüyle reddedilmiş gibi bir algı yaratılarak, basına servis ettiği asılsız ve yalan bilgilerin, hukuki süreci etkilemek, kamuoyunda Müvekkil Yonca ELDENER’E karşı negatif algı yaratma ve itibarsızlaştırma niyetiyle yapıldığını üzüntüyle ifade ederiz.

Müvekkil Yonca ELDENER adına ikame edilen davamıza ilişkin sürecin devam ettiğini, konunun çözümlenmesi ile ilgili mahkemelerimize ve yargı sistemimize güvendiğimizi belirtir, hakkımızı yasal yollarla aramak konusundaki kararlığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

                                                                       Yonca ELDENER Vekili

                                                                   Av. Servet Batuhan BİLGİN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin