Tanju Özcan'dan Ümit Özdağ'a 'protokol' çağrısı: Bu açıklamalardan sonra belgeyi yayınlamak size düşer

Kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 28 Mayıs’tan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladıkları protokol ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a çağrıda bulundu. Özcan, protokolün açıklanmasını istedi, Özdağ’a "Kılıçdaroğlu ile aranızda imzalanan belge ticari sırları içermiyor. Siyasi bir belgedir. Bu açıklamalardan sonra bu belgeyi yayınlamak size düşer” çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Tanju Özcan'dan Ümit Özdağ'a 'protokol' çağrısı: Bu açıklamalardan sonra belgeyi yayınlamak size düşer

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dün akşam katıldığı canlı yayında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile kimsenin bilmediği bir protokol imzaladığını açıklamasının yankıları sürüyor. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Ümit Özdağ ile imzaladıkları protokole ilişkin, "Protokol evet var, ikimizin arasında imzalandı. Bu protokol kamuoyuna açık bir protokol değil. Dolayısıyla ikimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür” açıklamasında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına Altılı Masa’da bulunan partilerden ve eski CHP’liler tepki göstermişti.

Kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Özcan, sosyal medya hesabından Özdağ’a çağrıda bulundu.

 

Protokolün açıklanmasını isteyen Özcan, paylaşımında şu ifadeleri yer verdi:

"'Yalancının mumu yatsıya kadar yanar' şeklinde güzel atasözümüz var.  Sayın Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile aranızda imzalanan belge ticari sırları içermiyor. Siyasi bir belgedir. Bu açıklamalardan sonra bu belgeyi yayınlamak size düşer. Türk Milletinin gerçekleri bilmek hakkıdır. Açıklayın lütfen."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin