Tanju Özcan neden yürüdüğünü açıkladı: Kılıçdaroğlu'nu Atatürk'ün koltuğundan kaldıracağım. CHP'de değişim gerilimi tırmanıyor. Özcan CHP Genel Merkezi'ne yürüyecek

CHP'den ihraç edildikten sonra geri döndüğünü açıklayan ve kısa süre sonra tekrar ihracı istenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın tv100 yayınındaki Mansur Yavaş açıklamaları gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Özcan 3 Temmuz’da 'Değişim ve Adalet' yürüyüşü başlatacağını, “13 senedir bu basiretsiz, beceriksiz, işine gelince milliyetçi, muhafazakar, liberal olan koltuktan kalkmak istemeyen Kılıçdaroğlu’nu, Atatürk’ün koltuğundan kaldırmak için yürüyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Tanju Özcan neden yürüdüğünü açıkladı: Kılıçdaroğlu'nu Atatürk'ün koltuğundan kaldıracağım. CHP'de değişim gerilimi tırmanıyor. Özcan CHP Genel Merkezi'ne yürüyecek

CHP'den ihraç edildikten sonra geri döndüğünü açıklayan ve kısa süre sonra tekrar ihracı istenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın tv100'de Erdoğan Aktaş'ın sunduğu Sağlı Sollu yayınındaki Mansur Yavaş açıklamaları gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Tanju Özcan, partiye dönüşünün ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘değişim’ çağrısı yaptı. 

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE 2’NCİ KEZ DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün MYK toplantısının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, sosyal medya paylaşımlarının parti tüzüğünün ilgili maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle kesin ihraç talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜYECEK

Özcan, 2'nci kez partisi tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edileceğinin açıklanmasının ardından, 3 Temmuz'da 'Değişim ve Adalet' yürüyüşü başlatacağını belirtip, Bolu'dan, Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne yürüyeceğini açıkladı. Başkan Özcan, yürüyüşünün gerekçeleriyle ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi. Özcan, Bolu Belediyesi toplantı salonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"KILIÇDAROĞLU’NU, ATATÜRK’ÜN KOLTUĞUNDAN KALDIRMAK İÇİN YÜRÜYORUM"

Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişimi için yürüyeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Kendi kurduğu 6’lı masada, siyasi rüşvetle kendini cumhurbaşkanı adayı ilan ettiren, oylarının toplamı yüzde 1 bile etmeyen 4 partiye, parti emekçilerinin hakkını yemek suretiyle 38 milletvekili veren Sayın Kılıçdaroğlu’nu değişime zorlamak için yürüyorum. 13 senedir bu basiretsiz, beceriksiz, işine gelince milliyetçi, işine gelince muhafazakar, işine gelince liberal olan, tek adam rejimine son veremediği halde koltuktan kalkmak istemeyen Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Atatürk’ün koltuğundan kaldırmak için yürüyorum.”

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin