CHP'den ihracı istenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan CHP ve Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek sözler! "Apar topar ihraç edilmemin nedeni şu..."

CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tv100'de yayınlanan Sağlı Sollu programında Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtladı. "Sayın İmamoğlu bu partinin yeni Genel Başkanı olmalıdır, aday olmazsa ben aday olarak çıkacağım" dediğim için ihraç edilmem istendi" diyen Tanju Özcan, 3 Temmuz’da Bolu'dan CHP Genel Merkezi'ne yürüyüşe başlayacağını açıkladı. Özcan, Meral Akşener'in masadan kalktığı süreç için de bomba iddialarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den ihracı istenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan CHP ve Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek sözler! "Apar topar ihraç edilmemin nedeni şu..."

CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı tv100'de yayınlanan Sağlı Sollu programında Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtladı.

Tanju Özcan'ın açıklamalarından satır başları:

"SEÇİM MAĞLUBİYETİNE BİR BAHANE BULMANIN BİR ANLAMI YOK"

 ‘Köylü milletin efendisidir’ diyen bir siyasi partinin kurucu Genel Başkan’ı varken, bu seçimde köylüleri suçlamanın bir anlamı yok. Köylülerimiz öyle cahil değil, dolayısıyla bırak sen buna gidemiyorsan, o zaman örgütlerinle birlikte gidersin derdini birebir anlatırsın. Seçim mağlubiyetine bir bahane bulmanın bir anlamı yok. Mağlup olduk, yenildik. Bunları söyledik diye herkes beni eleştirir. "CHP çok farklı bir partidir" diyen Genel Başkan, bugün parti söylemlerine aykırı davrandığımı, parti programlarıma aykırı davrandığımı, kamuoyuna bu şekilde açıklamalar yaptığımı gerekçe göstererek MYK beni tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disipline vermiş.

"SEÇİMİN KAYBEDİLMESİNİN SORUMLUSU GENEL BAŞKAN’IN KENDİSİ"

‘CHP’de her şey söylenebilir, gençler eleştirebileceğiniz bir Cumhurbaşkanı seçiyorsunuz’ dediğini hatırlıyorum. Dolayısıyla çok incindim, benim söylediğim doğru şeyler. Bu seçimin kaybedilmesinin sorumlusu Genel Başkan’ın kendisi.

"KILIÇDAROĞLU 1 SAAT İL BAŞKANLARINI FIRÇALADI"

Dün, sayın Genel Başkan'ın il başkanlarıyla toplantısı vardı. 1 saat il başkanlarını fırçaladı. Sen niye örgütü fırçalıyorsun? Örgüte soruldu mu cumhurbaşkanı adayı kim olsun diye? Hiçbir şey sorulmadı. Ben milletvekili iken Ekmeleddin İhsanoğlu aday gösterildi. Bize 5 tane isim yazın dediler, meğer biz çoğumuz İhsanoğlu'nu yazmışız. İhsanoğlu'nu benden başka tanıyan 2 kişi varmış. Sormadan aday belirliyorsun, sormadan kendini siyasi rüşvetle aday yaptırıyorsun sonra il başkanlarını fırçalıyorsun. 

"APAR TOPAR İHRAÇ EDİLMEMİN NEDENİ ŞU..."

Benim bugün apar topar ihraç edilmemim sebebi şu; Salı günü parlamentoya gittim. Yeni seçilen arkadaşlarımızı kutladım. Arkadaşlara ‘Sayın İmamoğlu bu partinin yeni Genel Başkanı olmalıdır, bir an önce de bunu açıklamalıdır ama İmamoğlu aday olmazsa, ben aday olarak çıkacağım’ dedim, bunun bedelini ödüyorum. Kılıçdaroğlu göründüğü gibi demokrat biri değil, ağzından demokrasiyi düşürmüyor ama demokrasi adına yaptığı hiçbir şey yok.

"MİLLETVEKİLLERİMİZ, BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ NİYE SUSKUN?"

Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın gönlünde İmamoğul ve Yavaş vardı. Biz 'İstanbul'u bir seneliğine AK Parti'ye kaptırmama' teziyle yola çıkarak 5 yıllığına AK Parti'ye Türkiye'yi teslim ettik. Bunun hesabını kimse vermeyecek mi? Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız niye suskun? Ben şu anda 'sarı öküz' oldum. Atatürkçülerin, Türk milliyetçilerin, cumhuriyetçilerin sarı öküzü oldum. Beni verecekler, beni alacaklar belli.

"BOLU'DAN ANKARAYA'YA YÜRÜYECEĞİM"

(Bolu’dan Ankara’ya bir adalet yürüyüşü mü yapacaksınız?) 3 Temmuz’da Köroğlu’nun diyarından, kent merkezinden hem değişim hem adalet temasıyla yürüyeceğim. Bana yapılan bir adaletsizlik, benim ve toplumun istediği değişim. Sen seçim kaybetmişsin yeter artık. Defalarca seçim kaybetmişsin hala o koltukta oturmaya devam ediyorsun. 

D-100 üzerinden Ankara'ya yürüyeceğim, Genel Başkan'ın yürüyüşüne benzer bir yürüyüş olacak. 

Listeyi yapıyorum, davet edeceğim isimler var. Muharrem İnce bu listede yok ama katılırsa memnuniyet duyarım. Muharrem İnce'ye partiden ayrılmasının doğru olmadığını söylemiştim. 

"MUHARREM İNCE İLE GÖRÜŞTÜK"

İkinci turdan kısa bir süre önce sayın Kılıçdaroğlu'nun da bilgisi dahilinde Nadir Ataman ile birlikte Muharrem İnce'ye gittik, "Destek açıklaması yap" dedik, yapmamayı tercih etti. Gecenin geç saatlerine kadar oturduk, ikna etmek için çok uğraştık. 

"1 AY SONRA KURULTAY OLSA BEN İMZA TOPLAYIP ADAY OLAMAYACAĞIM"

Bir sürü danışmanın var, kimler olduğunu milletvekilleri, belediye başkanları bilmiyor. Onları değiştiriyorsun, MYK üyelerini değiştiriyorsun. Sen hariç herkes kusurlu. 'Değişmelisin, değişimin önünü açmalısınız' diyen Tanju Özcan'ı da sorgusuz sualsiz disipline gönderiyorsun. Tedbir koymak haklarını askıya almak demektir. 1 ay sonra kurultay olsa ben imza toplayıp aday olamayacağım. Sorgusuz, sualsiz, soyut gerekçelerle disipline gönderiyorsun. Hem de tedbir koyuyorsun, tedbir koymak hakları askıya almak demek, tutuklu yargılanmak gibi bir şey. Kendimi Ergenekon ve Balyoz sanıkları gibi hissediyorum.

"ÖRGÜTE HİÇBİR ŞEY SORULMADI"

Seçim öncesinde kimseye bir şey sorulmadı, adayımız yanlıştı. Masadaki genel başkanlara siyasi rüşvet vererek kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Masanın kuruluş şekli yanlıştı, program yanlıştı, FETÖ'cüleri toplamışız, genel merkezde cirit atıyorlar. Terör sevicileri, badem bıyıklıları toplamış çevresine, Atatürkçü ve laikler eksik sadece.

"SEÇİMİ BU İSİMLER SAYESİNDE KAYBETTİK"

Bay Kemal, siz gerçekten halkın arasında konuşulduğu gibi Erdoğan'ın adamı mısınız? Biz bu seçimi Erdoğan Toprak, Bülent Kuşoğlu, Tuncay Özkan Engin Özkoç sayesinde kaybettik.

"CHP'NİN HESAPLARI İNCELENSİN"

CHP'nin hesapları incelensin, hangi badem bıyıklı ajanslara neler verildiğini göreceklerdir. Kemal Kılıçdaroğlu çok dürüst bir insan deniyor, ben katılmıyorum. Ben onun il başkanlarını, milletvekillerini hiç takmadığını, ismini bile bilmediğini bilirim.

Kemal Kılıçdaroğlu ile en son 1,5 yıl önce ihraç edilmeden önce görüştüm.

Muharrem Bey mobbinge dayanamadı, kendisi gitti. "Ben sağa sola gitmem" dedim, ama yolun sonuna geldik gibi görünüyor.

"KILIÇDAROĞLU KOLTUK SEVDALISI"

Sayın Kılıçdaroğlu koltuk sevdalısı. SGK Genel Müdürü iken Özal'ın, Demirel'in arkasında önü ilikli bir şekilde koltuğunu koruma mücadelesi yapıyordu.

"MERAL AKŞENER MANSUR YAVAŞ'IN OYUNUNA GELDİ!"

Meral Hanımın yediği bir siyasi kazık var. Mansur beyin oyununa geldi. Önce adaylık teklifini kabul etti, sonra en geç saatte Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı atan Mansur Bey oldu. 

Beklediğim desteği bulamazsam işi akışına bırakacağım. Sayın Kılıçdaroğlu beni partiden atmaya kararlı, bunu görüyorum. 

Ben değişim derken sadece İmamoğlu, Özel genel başkan olsun demiyorum. Tüzük de değişsin diyorum. Bu değişimi sağlayamazsak Ankara da İstanbul da hepsini kaybederiz.

"İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM"

Ekrem İmamoğlu ile görüştüm ancak görüşmenin içeriğini söyleyemem ama genel çerçeve bu değişimin olması gerektiği şeklindeydi. Yöntemler konusunda fikir birliğine tam olarak varmış değiliz. Ben bu yürüyüşü CHP'deki düzene baş kaldırdığım için düzenliyorum.

İMAMOĞLU ADAY OLUR MU?

(İmamoğlu'nun aday olacağını düşünüyor musunuz?) Bilmiyorum. Ekrem Bey'le bir yakınlığımız yok. Sürekli görüştüğüm biri değil. Şu anda CHP tabanıyla konuşuyorum, şu anda öne çıkan isim Ekrem Bey. İmamoğlu'nun aday olmasını diliyorum. Özgür Bey'in açıklamasını da dinliyorum. Eğer Genel Başkan adayı olacaksa grupbaşkan vekilliğini bırakması gerekir. Herkes bir değişimden yana ama kimse bir isimden bahsetmiyor. 

"KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA MEKTUP YAZDIM"

Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazdım, Bolu'da yaptırdığım anket sonuçlarını gönderdim. Erdoğan'la Mansur Yavaş çok yakın çıktı, sonra İmamoğlu geliyordu. Bu sonuçları Kılıçdaroğlu'na gönderdim, mektubuma dönüş olmadı. 

"2'Lİ MASA YETERLİYDİ"

Bence CHP, İYİ Parti ile devam etmeli. Zaten başından beri bunun yapılması gerekiyordu, 2'li masa yeterliydi. HDP'den destek istemeye de gerek yoktu. İlk turda HDP kendi adayını çıkarsaydı, ikinci turda da HDP doğru kararı verirdi herhalde. 

HDP'nin desteği en çok İYİ Parti'yi zor durumda bıraktı. Ben bunu seçimden önce 1 yıl önce Meral Akşener'e de anlatmıştım.

AYTUĞ ATICI'DAN YANIT: BEN ADAY OLDUM KİMSE BENİ PARTİDEN ATMADI

Programın konuğu olan CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı ise Özcan'ın açıklamalarına yanıt verdi. Atıcı'nın açıklamaları şöyle:

"'İmamoğlu aday olsun,olmazsa ben aday olacağım' dedim, bu yüzden disipline sevk edildim cümlesini ben doğru bulmuyorum. Ben aday olacağımı açıklamadım sadece, aday oldum, kent kent gezip imza topladım ama ihraç edilmedim. Biz şu an meclisteki partiler içinde demokrasi seviyesi en yüksek partiyiz ama bu sorun olmadığ anlamına gelmez. Partimizdeki demokrasi eksikliklerinin ben de farkındayım. Örneğin, diğer bütün partiler de aynısını yaptı, ama bizim tüm milletvekillerini genel merkezin belirlemesi doğru değildi. Herkes yapabilir ama biz yapmamalıyız."

KURULTAY TARİHİ HEMEN AÇIKLANMALI

"Türkiye bu durumdayken, AK Parti bu kadar zayıfken biz bu seçimi nasıl kaybettik" kısmına ben de katılıyorum, bazı hatalar yaptığımız ben de söylüyorum, yol yürüme şeklimiz yanlıştı, 38 milletvekili verilmesi hoş karşılanmadı, 6 okla tam ters partilerle bir araya gelmek hoş karşılanmadı. Ama üslubumuz önemli.

Kurultay takvimi açıklanmadı, açıklanmalı. Hemen yarın tarihin açıklanmasını istiyorum. Eğer açıklanmama nedeni Kurultay'ı yerel seçim sonrasına bırakmaksa bunu yanlış buluyorum.

Bu ve daha fazla eleştirileri ben söyledim, ama kimse beni partiden atmadı, düşmanlaşmadım. Bu, belki üslubumuzla alakalı.

FETÖ'cüler partimize toplandı" iddiasını ben yanlış buluyorum. Adayımız bence yanlış değildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiyi iyi yönettiğini söylemiyorum ama doğru aday olduğunu düşünüyorum, hamlelelrimizde problem vardı. 

Ben genel başkan olsaydım, cumhurbaşkanı adayı olduğum gün istifamı açıklardım. Eğer istifa etmediysem seçimi kaybedince genel başkanlıktan istifa etmez, kurultayı toplar ve aday olmayacağımı da açıklardım. 

"SUSKUN DEĞİLİM"

Ben "Tanju yanlış yapıyor" demiyorum ama ben onun gibi yapmam. Şu anda benim yaptığım eleştiriler bence ses yükseltmektir. 

İMAMOĞLU'NUN ADAYLIĞINI DOĞRU BULMAM

Ben Ekrem İmamoğlu'nun Genel Başkan adaylığını doğru bulmuyorum, çünkü İBB Başkanlığından istifa etmesi gerekir ve meclis çoğunluğu bizde değil, belediye direk AK Parti'ye geçer. 4-5 aylığına da olsa bunu doğru bulmuyorum.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin