Tanju Özcan canlı yayında Kılıçdaroğlu'nu bombaladı. Özcan'dan CHP Genel Merkezi'ne adaylık resti

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tv100'ün gündem belirleyen programlarından Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk oldu. Özcan, Kılıçdaroğlu olduğu sürece CHP'den aday olmayacağını, Kılıçdaroğlu'nun CHP tabanında yüzde 10 bile karşılığı olmadığını söyledi. Özcan, CHP Genel Merkezi'ni mahkemeye vereceğini de sözlerine ekledi.

Google Haberlere Abone ol
Tanju Özcan canlı yayında Kılıçdaroğlu'nu bombaladı. Özcan'dan CHP Genel Merkezi'ne adaylık resti

tv100'ün gündem belirleyen programlarından Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Hukukçu Sekan Toper, Siyasal İletişimci Ferhat Murat, Gazeteci Gürken Hacır, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç ve Prof. Dr. Barış Doster'in sorularını yanıtladı.

Özcan, "Genel Başkanın CHP tabanında karşılığı şu an yüzde 10 bile değil. Şu anda CHP tabanını iyi tanıyan biri olarak söylüyorum. Sadece CHP tabanı değil, AK Parti’ye İYİ Parti’ye oy vermiş insanlar dahi Sayın Kılıçdaroğlu’nun değişmesi gerektiğini söylüyor." dedi.

İşte Özcan'ın o değerlendirmeleri:

Özcan, Kılıçdaroğlu olduğu sürece CHP'den aday olmayacağını, Kılıçdaroğlu'nun CHP tabanında yüzde 10 bile karşılığı olmadığını söyledi. Özcan, CHP Genel Merkezi'ni mahkemeye vereceğini de sözlerine ekledi.

"252 BELEDİYE BAŞKANININ 52 TANESİ DIŞINDA 200 TANESİ SEÇİLEMEZ"

Özcan, "CHP’nin 252 tane belediyesi var, iddia ile söylüyorum eğer üye ile önseçim yapılırsa, bu 252 tane belediye başkanının 52 tanesi dışında 200 tanesi seçilemez. Demokratik tüzük getireceğim diyor ama demokratik tüzüğü getirdiğinde eğer geçirebilirse, eğer geçirebilirse diyorum ben kurultay delegesi olsam net bir şekilde evet oyu kullanırım. Hiç tereddüt etmeden. Ama kupon belediye başkanları buna evet oyu kullanamaz. Bakırköy belediye başkanı asla ön seçimde Bakırköy'den çıkamaz." dedi.

"EĞİLİMİM BAĞIMSIZ ADAY OLMA YÖNÜNDE"

Par'ın, "Önümüzdeki seçimde Bolu’dan belediye başkanlığına aday mısınız? Adaysanız hangi partiden, bağımsız mı?" sorusuna Özcan, "Diyelim ki mahkemeye verdim kazandım, mahkeme ihracı iptal etti. Ben Kemal Kılıçdaroğlu partinin başında kaldığı sürece mahkeme böyle bir karar verse bile CHP’de aday olmayacağım. Şu anki eğilimim bağımsız aday olma yönünde." yanıtını verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin