Taliban'dan açıklama: Kadınların eğitim almasını yasaklamadık, erteledik!

Son olarak Afganistan genelinde kadınların üniversite eğitimi almalarını yasaklayan Taliban' yasağın geçici olduğunu açıkladı: Taliban liderleri, kadınların eğitim almasına karşı değil ama değerlerimize uygun bir ortamda eğitim görmelerini istiyorlar.

Google Haberlere Abone ol
Taliban'dan açıklama: Kadınların eğitim almasını yasaklamadık, erteledik!

ABD'nin Ağustos 2021'de çekilmesiyle Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban'ın, kadınların eğitim ve çalışma gibi temel haklardan mahrum bırakmasına karşı gelen tepkiler üzerine Taliban Sözcüsü Suheyl Şahin açıklama yaptı.

Taliban Sözcüsü Suheyl Şahin,"Taliban liderleri, kadınların eğitim almasına haddizatında karşı değil. Ama değerlerimize ve kurallarımıza uygun bir ortamda eğitim görmelerini istiyorlar. Kadınların eğitimine yönelik kalıcı bir yasak olmadığını belirtmek isterim. Sadece eğitimleri için uygun ortam oluşturulana kadar ertelendi" dedi.

Afgan kadınlarının orta eğitim ve üniversite eğitimi almasına getirilen yasağın 'kalıcı olmadığını, sadece eğitimlerinin ertelendiğini' söyleyen Şahin, "Kadınların eğitimine yönelik kalıcı bir yasak olmadığını belirtmek isterim. Sadece eğitimleri için uygun ortam oluşturulana kadar ertelendi. Yetkililer bunu mümkün olan en kısa sürede başarmak için tüm hızıyla çalışıyor" dedi.

Şahin, "Taliban liderleri, kadınların eğitim almasına haddizatında karşı değil. Ama kadınların değerlerimize ve kurallarımıza uygun bir ortamda eğitim görmelerini istiyorlar" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin