Taksim'de patlama. Savcılıktan Taksim'deki patlama paylaşımlarına soruşturma. Sosyal medya paylaşımlarına dikkat! Emniyet'ten Taksim'deki saldırı hakkında açıklama

Taksim'de İstiklal Caddesi'nde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 6 kişinin yaşamını yitirdiği 81 kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili yapılan sosyal medya paylaşımlarına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili sekiz savcı ve iki başsavcıvekili görevlendirildiğini bildirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü de açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Taksim'de patlama. Savcılıktan Taksim'deki patlama paylaşımlarına soruşturma. Sosyal medya paylaşımlarına dikkat! Emniyet'ten Taksim'deki saldırı hakkında açıklama

İstanbul'un en kalabalık lokasyonlarından biri olan Taksim İstiklal Caddesi’nde saat 16.13’te bir patlama meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişinin yaşamını yitirdiğini 53 kişinin de yaralandığını duyurmuştu, yaralı sayısı 81'e yükseldi. 2 yaralının durumunun ağır olduğu belirtildi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdrülüğü, "İstanbul/Beyoğlu'nda meydana gelen 'Patlama' olayına yönelik sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız arasında korku ve panik yaratmak amacı barındıran, vatandaşlarımızı kin, nefret ve düşmanlığa alenen tahrik eden provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 25 hesap yöneticisinin tespiti yapılmış, ilgili makamlara gönderilmiştir." açıklamasını yaptı.

YAYIN YASAĞI VE SORUŞTURMA

İstiklal Caddesi'nde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada 5 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. Ayrıca İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verildi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan yapılan açıklamada ise, “İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur” denildi.

BİR SORUŞTURMA DA SOSYAL MEDYAYA

Patlama anı ve sonrasında yaşananlar ise birçok kişi tarafından sosyal medyadan paylaşıldı. Paylaşımların ardından harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz haberler ve paylaşımlara yönelik soruşturma başlatıldı.

BEKİR BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Patlamaya ilişkin Adalet Bakanı Bozdağ da bir açıklamada bulundu.

Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; yakınlarına başsağlığı ve sabır,yaralılara acil şifalar diliyorum. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili adlî tahkikat başlatmıştır. Soruşturmanın etkin yürütülmesi için sekiz Cumhuriyet Savcısı ve iki Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirilmiştir. Hadise bütün yönleriyle etkin bir şekilde soruşturulmaktadır. Güvenlik güçlerimizin kısa sürede fail ya da failleri tespit edip yakalayacağından, soruşturma sonucunda da hadisenin bütün boyutları ile aydınlatılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Etiketler Taksim patlama
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin