Taksim'deki patlamanın nedeni belli oldu. Fuat Oktay İstiklal'deki saldırı hakkında konuştu. Taksim'de yaralı sayısı yükseldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Taksim İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyla ilgili, “Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz.” açıklamasını yaptı. Oktay son yaralı ve ölüm sayısını açıkladı, hastanedeki yaralıları ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Taksim'deki patlamanın nedeni belli oldu. Fuat Oktay İstiklal'deki saldırı hakkında konuştu. Taksim'de yaralı sayısı yükseldi

İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde saat 16.13’te bir patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Patlamanın sesi Beşiktaş ve Şişli’den duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü. İstiklal Caddesi polis tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldı. Patlama sırasında caddede bulunanlar bölgeden tahliye edildi. Caddedeki pek çok işyerinin camları kırıldı. Patlamanın etkisiyle şoke olan vatandaşlar çevredeki dükkanlara sığındı.

Taksim'deki patlamanın nedeni belli oldu. Fuat Oktay İstiklal'deki saldırı hakkında konuştu. Taksim'de yaralı sayısı yükseldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Taksim'deki patlamanın nedeni belli oldu. Fuat Oktay İstiklal'deki saldırı hakkında konuştu. Taksim'de yaralı sayısı yükseldi - Resim : 2

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fuat Oktay, "Ne yazık ki, talihsiz bir olayla karşı karşıyayız. Tüm ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Şu an itibariyle kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu bu kavşakta oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz, şu ana kadar elde edilen bilgiler çerçevesinde. Tabi ki, çalışmalar tüm yoğunluğuyla devam ediyor. Tüm kamera görüntüleri inceleniyor, tanıklarla olayla ilgili görüşülüyor, gerekli değerlendirmeler yapılıyor. Netleşince basınımızla paylaşılacaktır" dedi.

Oktay, "An itibariyle 4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. Allah rahmet eylesin, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. 2'si ağır olmak üzere 81 de yaralımız var. Başta Taksim İlkyardım olmak üzere yaralılarımız çeşitli hastanelerde tedavi altında. Ümit ediyoruz hepsi bir an önce sağlıklarına kavuşurlar. Emniyet birimlerimiz, savcılığımız, tüm adli birimlerimiz çalışmalarını yürütüyorlar. Olay yeri inceleme tüm hızıyla devam ediyor. Burada 8 savcımız var, yine merkezde adli tıpta 6 savcımız ilave çalışmalarını sürdürüyor. Gerektiği takdirde gerekli lojistik destek ve adli çalışmalar yapılıyor ve gerektiği ölçüde yapılacaktır. Son ana kadar olayın takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı. 

 Taksim'deki patlamanın nedeni belli oldu. Fuat Oktay İstiklal'deki saldırı hakkında konuştu. Taksim'de yaralı sayısı yükseldi - Resim : 4

Fuat Oktay şöyle konuştu:

Türkiye'de huzur ve güven hakim. Gerek sınırlarının içinde gerek ötesinde biz kararlıyız bu olayların arkasında kim varsa, sonuna kadar sınırların dışına kadar değil dünyanın öbür ucuna da gitse, diğer teröristlere nasıl ulaştıysak bunlara da ulaşacaktır ve Türkiye'ye getirilecektir. Gereği yapılacaktır, yargıya teslim edilecektir, her ne pahasına olursa olsun bunun hesabı sorulacaktır. Türkiye eski Türkiye değil, bunu herkes böyle bilsin.

Kalkınma, istikrar ve güvenlik yönünde istihkarı sağlamış bir ülke. Bölgesindeki ve dünyadaki birçok olayda söz sahibi olan Türkiye'ye hiç kimse bu tür olaylarla ne mesaj verebilir, ne de yolundan döndürebilir. Türkiye tüm kararlılığıyla yoluna devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, başkanlığında dimdik devam edeceğiz. Biz bu olayı çok yakında çözeceğiz. Çözdüğümüz zaman da sadece bu olayın tetikçileri değil, bu tetikçilerin önünde, sağında solunda kim varsa, gerek içeride, gerek dışarıda bunun hesabı tamamından sorulacak.

Taksim'deki patlamanın nedeni belli oldu. Fuat Oktay İstiklal'deki saldırı hakkında konuştu. Taksim'de yaralı sayısı yükseldi - Resim : 5

HASTANEDEKİ YARALILARI ZİYARET ETTİLER

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya patlamada yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti.

Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı alandaki incelemelerinin ardından çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.

İlk olarak Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, ardından Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'ne giden Oktay ve Soylu, yaralıların sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Taksim'deki patlamanın nedeni belli oldu. Fuat Oktay İstiklal'deki saldırı hakkında konuştu. Taksim'de yaralı sayısı yükseldi - Resim : 6

"Doktorlarımız elinden geleni yapıyor"

Ziyaretlerinin ardından açıklamada bulunan Oktay, olay yerindeki değerlendirmelerinden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakan yardımcıları, vali, başsavcı, ilgililer ve komutanlar ile hastanelerdeki hastaları tek tek ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Fuat Oktay, yaralıların sağlık durumlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

"81 olarak açıklamıştık hatırlarsanız, 39'u taburcu olmuş durumda. Şimdi burada da görüştük. Yine Taksim'de de görüştüğümüz, diğer hastanelerde de görüştüğümüz arkadaşların çoğu hastalarımızın, aslında taburcu olabilecek durumda olanlar yine. Ama her ihtimale karşı bu geceyi burada geçirelim şeklinde doktorlarımızın tavsiyesi üzerine duruyorlar. İlk başta söylediğimiz 2 kritik olan hastamızın durumu devam ediyor yoğun bakımda. Doktorlarımız da tüm sağlık ekiplerimiz de elinden gelen her türlü çalışmayı yapıyorlar. Sayın Bakanımız da güvenlik boyutunu her türlü tüm aşamalarıyla birlikte yakın takipteler, yine Valimiz aynı şekilde. İnşallah ona ilişkin de çok yakında gerekli açıklamalar yapılacaktır."

Ziyaretlerde İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da yer aldı.

Vali Yerlikaya da, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ile İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda yaralanan vatandaşları tedavi altına alındıkları Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde ziyaret etti. Vali Yerlikaya, yaralıların durumu hakkında hastane yönetiminden bilgi aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin