Taksim'deki patlamayla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama. İşte Taksim'deki patlamada ölenlerin sayısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Erdoğan, "Şu an itibarıyla ilk incelemelerde kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valinin bize aktardığı ilk bilgiye göre burada bir terör kokusu var ve bir kadının bu işte rol oynadığı konusunda bir tespit var. " demişti. Fuat Oktay, 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 81 kişinin yaralandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Taksim'deki patlamayla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama. İşte Taksim'deki patlamada ölenlerin sayısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin en kalabalık noktalarından Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamanın ardından son dakika açıklaması yapıyor. Erdoğan, Taksim İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 81 kişinin yaralandığını duyurdu. Ayrıca Oktay, "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

Bali'de düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'ne hareket etmeden önce açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin şunları söyledi:

Bombalı saldırıda vefat edenlere rahmet diliyorum. Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları, dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır. Milletimiz, İstiklal Caddesindeki olayın faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

4’ü olay yeri, 2’si hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu, yaralı sayısı ise 53. Hastanelerde gerekli müdahaleler yapılıyor. Zannediyorum kısa zamanda bu vatandaşlarımız da taburcu edilecektir.

Şu an itibarıyla ilk incelemelerde kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valinin bize aktardığı ilk bilgiye göre burada bir terör kokusu var ve bir kadının bu işte rol oynadığı konusunda bir tespit var.

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki patlamaya ilişkin, "Milletimiz, bu saldırının faillerinin tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemize, milletimize, İstanbul'umuza geçmiş olsun. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Milletimiz bu saldırının faillerinin tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsun" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan Bali'ye gitmeden önce yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

Birazdan 15-16 Kasım 2022'de Bali'de 17. G-20 Liderler Zirvesi'ne hareket etmek için yola çıkıyoruz. Bu dönemde birlikte toparlanma anlayışıyla... Küresel gündemin en üst sıralarında yer alan gıda ve enerji güvenliği temel başlıklar olarak belirlenmiştir. Gıda krizinin önüne geçilmesi amacıyla Rusya-Ukrayna ve BM ile Karadeniz'de tahıl koridorunu hayata geçirdik. Sürecin devam etmesi için gayretlerimizi sürdürürken tahılın en çok ihtiyacı olan ülkelere ulaştırılması için çaba sarf ediyoruz. Bali'de mevkidaşlarımızla görüşmemizde bu konunun üzerinde duracağım.

Taksim'deki patlamayla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama. İşte Taksim'deki patlamada ölenlerin sayısı

'BİDEN İLE GÖRÜŞME DURUMUMUZ OLURSA KENDİSİYLE KONUŞACAĞIZ'

"FETÖ'yü Biden saklıyor" cümlesine ilişkin, Biden ile görüşme olacak mı sorusuna da Erdoğan, "İfadelerimizi yanlış merkezlere çekme gibi bir durum oluyor. Amerika'da saklandığını veya bu adamın özellikle gizlendiğini orada Amerika yönetiminin her türlü desteği verdiğini zaten geçmişten bu yana hep söyledik. Bunu Biden'ın kendisine başkan yardımcısı olduğu zaman da söylemiştim. Bizden Papaz'ı istedik verdik, sizdeki papazı da siz verin demiştik ama maalesef bunlara hem biliyorsunuz orada kart ile izni de veriyorlar. Orada yaşama imkanı da bunlara sağlıyorlar. Yaşamını sadece kendisi değil avenesiyle birlikte Amerika'da sağlıyor. Yanındaki terör örgütünün bağlantılısı olanlarla birlikte yaşamlarını Amerika'nın değişik eyaletlerinde başta Pensilvanya olmak üzere sürdürüyorlar. Bu defa Sayın Biden ile bir görüşme durumumuz tekrar olursa bunu da kendisiyle konuşacağız" diye konuştu.

Taksim'deki patlamayla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama. İşte Taksim'deki patlamada ölenlerin sayısı - Resim : 2

 'GÖZLEMCİ ÜYE OLMASI ÖNEMLİ BİR ADIMDIR'

Kıbrıs'ın gözlemci üye olmasıyla ilgili yöneltilen soruya da Erdoğan, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin özellikle Türk Devletleri Teşkilatında gözlemci üye olarak kabul edilmiş olması burada önemli bir adımdır. Şimdi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni Türk Devletleri Teşkilatı'nda gözlemci üye olmasının altını güçlendireceğiz. Bu şekilde adımları atarak yola devam edeceğiz. Şu anda Kuzey Kıbrıs'ta gerek parlamento binasının yapımı gerek Cumhurbaşkanlığı binasının yapımı bütün bunlarla beraber bir adım atılıyor. Bunların hepsi Kuzey Kıbrıs'taki gelişmeleri çok daha güçlendirmeye yönelik adımdır. Altyapıyı da üst yapıyı da Kuzey Kıbrıs'ta farklı adımlar atacağız. Avrupa Birliği ne demiş? Nasıl bakıyor. Bizi bunların hiçbirisi ilgilendirmez. Biz nasıl bakıyoruz? Bu önemlidir. Bizim bakış açımız belli. Bunu orada ifade ettik. Orada Türk Devletleri Teşkilatı liderleriyle mutabık kaldık ama ondan önce de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda açıklamamızı yaptık. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığımız açıklama geleceğe bir ufuktur. Süreç devam ediyor. Temennim odur ki, Kuzey Kıbrıslı kendine sahip çıksın" dedi.

Taksim'deki patlamayla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama. İşte Taksim'deki patlamada ölenlerin sayısı - Resim : 3

 'TÜRKMENİSTAN ZİYARETİMİZ OLACAK'

"Rusya G-20'de Türkiye ile enerji alanında yeni girişimler başlatacaklarını duyurmuştu. Enerji merkezi olma konusunda yeni bir adım mı atılacak?" Sorusunu da Erdoğan, şöyle yanıtladı:

"Gerek Sayın Putin gerek sözcüleri hepsi bu açıklamayı zaten yaptılar. Türkiye'nin enerjide de bir hub olması konusunda da açıklamalar yapıldı. İnşallah bu atılacak adımlarla birlikte Türkiye gerçekten gerek batıya gerek bütün çevreye bir hub olarak buradan doğal gazda bir dağıtımın yapılması, enerjide aynı şekilde bir dağıtımın yapılması ve bütün bunlarla beraber inşallah önümüzdeki ayın başlarında filan bir Türkmenistan ziyaretimiz olacak. Türkmenistan'da gerek Türkmen başıyla gerek İlham Aliyev kardeşimle bir araya geleceğiz. Gelişmeyi değerlendireceğiz. Temenni ediyorum ki oradan alacağımız neticede bu konularda güzel gelişmelere vesile olacaktır."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin