Taksim'de bugün 'Gezi' direnişi mitingi var

Gezi Parkı direnişçileri bugün saat 16:00'de Taksim'de mitingde buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Taksim'de bugün 'Gezi' direnişi mitingi var

Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilip alana topçu kışlasının yapılmasını engellemek isteyen Gezi Parkı direnişçileri 12 gündür eylem yapıyor.



Geçen Çarşamba günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşen direnişçiler, taleplerinin karşılanmadığını söyleyerek bugün Taksim'de bir miting düzenlemeye karar verdi.



"taksimdayanisma.org" adlı internet sitelerinden bir basın açıklamsı yayınlayan grup, teleplerinin karşılanana eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.



Gezi Parkı direnişçilerinin hükümetten talepleri de şu şekilde sıraladı:



1: Gezi Parkı, Park olarak kalmalıdır. Taksim Gezi Parkına Topçu Kışlası adı altında ya da başka herhangi bir yapılaşma olmayacağını, projenin iptal edildiğine dair resmi bir açıklamanın yapılmasını, Atatürk Kültür Merkezinin yıkılmasına ilişkin girişimlerin durdurulması.

2: Taksim Gezi Parkı’ndaki yıkıma karşı direnişten başlayarak halkın en temel demokratik hak kullanımını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, bu emri uygulatan ve uygulayan, binlerce, insanın yaralanmasına, üç yurttaşımızın ölmesine neden olan sorumlular, başta İstanbul, Ankara, Hatay Valileri ve Emniyet Müdürleri olmak üzere tüm sorumluların görevden alınmasını, Gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanılmasının yasaklanması.

3: Ülkenin dört bir yanında direnişe katıldığı için gözaltına alınan yurttaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını, haklarında hiçbir soruşturma açılmayacağına ilişkin açıklama yapılması.

4: 1 Mayıs alanı olan Taksim ve Kızılay başta olmak üzere Türkiye’deki tüm meydanlarımızda, kamusal alanlarımızda toplantı, gösteri, eylem yasaklarına ve fiili engellemelere son verilmesini; ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin