Taksiciler UKOME'den çıkan zam kararını beğenmedi. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yanıt verdi: Yetkimiz yok

Taksiciler dün UKOME'den çıkan yüzde 51,57'lik oranı beğenmemişti. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın zam talebi üzerine İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, "UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkimiz yok" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Taksiciler UKOME'den çıkan zam kararını beğenmedi. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yanıt verdi: Yetkimiz yok

UKOME'nin zam oranını beğenmeyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, yeni oran belirlenmesi için İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB)'ne başvurdu.

Yazılı açıklama yapan İSTESOB ise, "5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu arasında çelişki olması, taksi, minibüs ve servis taşımacılığı ücret tarifelerinin belirlenmesi konusunda UKOME kararlarının kamu kurum ve kuruluşları ile diğer gerçek ve tüzel kişileri bağlaması nedeniyle birliğin, UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkisinin bulunmadığı yönünde karar aldı" denildi.

İBB'DEN İSTESOB'A TEŞEKKÜR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin bu kararı için teşekkür etti. Gökce sosyal medyasından yaptığı açıklamada, "kanunen taksi tarifelerini belirleme yetkisinin UKOME’de olduğunu sabah hatırlatmamız üzerine hukuka uygun karar alan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’ne teşekkür ediyorum" dedi.

ZAM ORANINI BEĞENMEMİŞLERDİ 

Dün iBB ve Bakanlık zam oranını yüzde 51,57 olarak belirledi. Taksicilerin açılış ücretleri 19 TL, indi bindi ücretleri 70 TL olarak belirlendi. Taksiciler bu karardan memnun kalmadıklarını ve uygulamayacaklarını belirtti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin