Su vermiyorlar... Bu gazeteciler ne yaptı?

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteciler Müyesser Yıldız ile İsmail Dükel'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları!

Google Haberlere Abone ol
Su vermiyorlar... Bu gazeteciler ne yaptı?

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteciler Müyesser Yıldız ile İsmail Dükel'in gözlaltına alınmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, gözaltına alınan gazetecilerle ilgili olarak şöyle konuştu:

"Eğer bir ülkede özgür gazeteciler varsa, o memlekette huzurun yolu açılıyor demektir. Özgür gazeteciler bizi bilgilendirmek istiyor, onlar da zor koşullarda görev yapıyorlar. Ama bir haber geliyor, 2 gazeteci arkadaşımız sabahın köründe gözaltına alınıyor.

İsmail Dükel, Müyesser Yıldız neden alınıyor, hangi gerekçeyle alınıyor? Biz nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Gazetecinin huzur hakkı yok mu? Müyesser Hanım'a su vermiyorlar. Bu gazeteciler ne yaptı? Haber peşinde koşuyorlar, bu kişileri suçluyorlar. Bu kadar da ayağa düşürmeyin bu casusluğu ya. Ne ajanlığı, ne casusluğu... Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser neden içeride? Osman Kavala, Selahattin Demirtaş neden içeride? Allah akıl fikir versin.

FETÖ taktiğini hepimiz biliyoruz. Önce havuz medyasına yazdırıyorlardı, ondan sonra sabah baskınıyla tutuklama. Casus arıyorlar. Eğer bu memlekette bir casus aranıyorsa, devletin sırlarını terör örgütüne peşkeş çeken birisi aranıyorsa o da Kozmik Oda'yı açanlardır. Bunun hesabını soran var mı? Yok.

Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde devlet sırlarını terör örgütüne peşkeş çekenlere hesap sormazsak namertiz. Devletin sırlarını verdiler."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin