Soylu'dan yardım kampanyalarına bloke açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin Coronavirus nedeniyle ekonomik güçlük çeken vatandaşlara yardım için başlattığı yardım kampanyalarını engellemişlerdi...

Google Haberlere Abone ol
Soylu'dan yardım kampanyalarına bloke açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin Coronavirus nedeniyle ekonomik güçlük çeken vatandaşlara yardım için başlattığı yardım kampanyalarına karşı harekete geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüs salgını sonrası başlattıkları yardım kampanyalarının banka hesaplarına bloke koyulmasıyla ilgili konuşan Soylu şunları söyledi:

"Eğer vali izin vermişse yardım toplayabilirsiniz. Devlet izin vermeden, vali izin vermeden siz yardım kampanyası başlatıp hesap numaraları açıklarsanız, yeni bir devlet, yeni bir hükümet oluşturmak istiyorsunuzdur. Bunu bugün beni arayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da yarım saat anlattım. Yine iki tane belediye başkanı, CHP Grup Başkan Vekili sayın Engin Altay'la sayın Seyit Torun'a da bunu izah ettim. Bir belediyenin niçin yardım toplamak için izin alması gerektiğinin kanunla birlikte izah ettim. Ama tabi ki belediye bağış alabilir. Daha yeni Ankara Büyükşehir Belediyesi Bağış aldı. Peki nasıl aldı? Belediyeler iki türlü bağış alabilirler şartlı bağış ve şartsız bağış. Ama bu yardım değildir. Yardım toplama ile bağışı ayıran belediye kanunu vardır. Bu ikisi birbirinden ayrıdır."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin