SONDAKİKA Gaziantep'te canlı bomba paniği. Emniyete girmeye çalışan kişi vurularak etkisiz hale getirildi

Gaziantep'te sıcak saatler... Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde 1 kişi polisler tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Vurulan kişinin canlı bomba olduğu iddia edildi. Vali Davut Gül, saldırganın yaralı olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA Gaziantep'te canlı bomba paniği. Emniyete girmeye çalışan kişi vurularak etkisiz hale getirildi

Gaziantep’te Emniyet Müdürlüğünün önüne gelerek, 'üzerimde bomba var' diyen şahıs polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilirdi.

SONDAKİKA Gaziantep'te canlı bomba paniği. Emniyete girmeye çalışan kişi vurularak etkisiz hale getirildi

Olayın ardından özel kıyafetlerini giyen bomba imha ekipleri şahsın üzerinde bomba araması yaptı.

SONDAKİKA Gaziantep'te canlı bomba paniği. Emniyete girmeye çalışan kişi vurularak etkisiz hale getirildi - Resim : 2

Üzerinde kablo tespit eden bomba imha ekipleri incelemesini sürdürüyor. Şahsın bıraktığı poşet fünye ile patlatıldı.

SONDAKİKA Gaziantep'te canlı bomba paniği. Emniyete girmeye çalışan kişi vurularak etkisiz hale getirildi - Resim : 3

Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Prof. Dr. Muammer Aksoy Bulvarı, tedbir amaçlı yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

SONDAKİKA Gaziantep'te canlı bomba paniği. Emniyete girmeye çalışan kişi vurularak etkisiz hale getirildi - Resim : 4

VALİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Davut Gül olayla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır. Geçmiş olsun" dedi.

SONDAKİKA Gaziantep'te canlı bomba paniği. Emniyete girmeye çalışan kişi vurularak etkisiz hale getirildi - Resim : 5

SALDIRGANIN ÜZERİNDEN KABLO DÜZENEĞİ ÇIKTI

Etkisiz hale getirilen şahsın üzerinde yapılan aramada kablo düzeneği bulundu. Düzeneğin ise herhangi bir patlayıcıya bağlı olmadığı öğrenildi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Saldırganın kimliği belli oldu. İsminin Ümit Koçyiğit olduğu öğrenilen saldırganın 32 yaşında olduğu belirlendi.

BOMBA İMHA UZMANLARI İNCELEME YAPTI

Demirören Haber Ajansı (DHA) Gaziantep Bölge Temsilcisi Hasan Kırmızıtaş, CNN Türk canlı yayınında şu bilgileri aktardı:

"Şu anda biz Emniyet Müdürlüğü'nün önündeyiz. İçeriye girmeye çalışan iddiaya göre 'üzerinde bomba olduğunu' söyledi. Resmi açıklama olmadığı için kimliği ile ilgili bilgi bulunmuyor. Kişinin etkisiz hale getirilmesinin ardından hareketlilik başladı. Burası yoğun bir bulvar. Silah sesleri sırasında bölgeden geçen vatandaşlar da araçlarını yol kenarına bırakarak koşarak uzaklaştı. Polis önce bu araçların da öldürülen kişiye ait olup olmadığı ile ilgili inceleme yaptı. Polis herkesi bölgeden uzaklaştırarak olası bir patlamaya karşı önlem aldı. Sonra da bomba imha uzmanı geldi, inceleme yaptı. Bomba olup olmadığı konusunda henüz bilgimiz yok ama inceleme tamamlandı.

Olayın ardından çevrede titiz bir çalışma başlatıldı. Çevredeki araştırmalar devam ediyor. Havadan da insansız hava araçları ile bölge taranarak olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılıyor. Çok sayıda boş fişeğe ulaşıldı ve onlar numaralandırılıyor."

TRT Haber muhabiri Bülent Çulcuoğlu olayla ilgili şu bilgileri aktardı:

"Bir kişi polis tarafından etkisiz hale getirildi. Yarım saat önce protokol kapısı girişinde bir kişi hızlıca polise yaklaşmaya başladı. 'Dur' ihtarına karşı zorla içeri girmeye çalışan şahıs etkisiz hale getirildi. Bomba imha uzmanları olay yerinde. Net bilgi yok ama canlı bomba olduğu iddiası var.

"TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTISI VAR MI ARAŞTIRILIYOR"

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, CNN TÜRK canlı yayınında olaya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Terör örgütleriyle bir bağlantısı var mı? Buna dair arayışımız var. Gündemde bir harekât var. Bu harekâtla ilgili olunca hem YPG/PKK'nın hem DEAŞ'ın bu tür eylemleri gerçekleştirdiği birçok dönemden geçtik. Kritik bir harekatın erken evresinde Türkiye'ye dair mesaj mı veriliyor? İlk aklımıza gelen şeylerden biri buydu. İlk intibam eylemcinin saldırıya geçip kendini patlatma eğilimi içinde olmadığı görülüyor. Normalde intihar bombacıları bu şekilde davranmıyor."

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü'ne 1 Mayıs 2016’da DEAŞ terör örgütü tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 3 polis memuru şehit olmuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin