Son Dakika... İYİ Parti'de şok istifa. İYİ Parti Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu partisinden istifa etti

İYİ Parti'de istifa üstüne istifa haberi geliyor. İYİ Parti Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, partisi ile derin görüş ayrılığı yaşadığını belirterek İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... İYİ Parti'de şok istifa. İYİ Parti Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu partisinden istifa etti

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partisinden ayrıldığını duyurdu.

Twitter (X) platformu üzerinden paylaşım yapan Hatipoğlu, partisi ile genel seçim sürecinden bu yana görüş ayrılığı yaşadığını belirtti.

Hatipoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Büyük Türk Milleti’nin bilgisine; Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İyi Parti ile Genel Seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i de bilgilendirerek İyi Parti'den istifa ediyorum."

İTTİFAK AÇIKLAMASI GÜNDEM OLMUŞTU

Nebi Hatipoğlu, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada yerel seçimlerde AK Parti ve MHP ile ittifak yapabileceklerini belirterek, “Biz Eskişehir’de de diğer illerde de seçim döneminde CHP’li beraber ittifak yaptığımız arkadaşlardan ciddi sıkıntılar yaşadık. Mesela Eskişehir’de ‘İYİ Parti milletvekili çıkaramıyor, oyunuz boşuna gitmesin gelin CHP’ye oyunuz verin’ diye çalışmalar yapılmış. Ben kesinlikle Eskişehir’de CHP ile ittifak yapılması taraftarı değilim. Ama tabii ki bir sağ parti ile belirli prensiplerde biz ittifak yapabiliriz. AK Parti, MHP, Saadet Partisi olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

 

BARIŞ YARKADAŞ HATIRLATTI

Öte yandan tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, İYİ Parti Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı ve Hatipoğlu'nun tv100.com'daki sözlerini hatırlattı.

Yarkadaş, "İYİ PARTİ’den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun AK PARTİ Eskişehir Belediye Başkan Adayı olacağı iddia ediliyor. Hatipoğlu, @tv100
‘de katıldığı programda, İYİ PARTİ’nin AK PARTİ ve MHP ile ittifak yapması gerektiğini savunmuştu. Hatipoğlu’nun AK PARTİ’den aday yapılması şaşırtıcı olmaz." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin