Son Dakika... İstanbul Sarıyer'de bina çöktü. Çok sayıda ekip gönderildi

Sarıyer Yeniköy'de 2 katlı ahşap metruk bina yola doğru çöktü. Olay yerine ihbar üzerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi gönderildi. Ekiplerin olay yerindeki çalışması devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... İstanbul Sarıyer'de bina çöktü. Çok sayıda ekip gönderildi
arşiv

Olumsuz hava koşulları yurt genelinde etkisini sürdürürken bazı bölgelerde şiddetli yağış veya fırtına nedeniyle çökmeler meydana geliyor.

Bu defa İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Yeniköy'de yoğun yağış nedeniyle 2 katlı ahşap metruk bina yola doğru çöktü.

Olayın yaşandığı sokağa giriş çıkışlar kapatıldı.

ÖLEN YA DA YARALANAN OLMADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarından sonra İstanbul genelinde gece saatlerinden beri etkili olan sağanak yağış, birçok noktada çökme ve su baskınlarına yol açtı.

Sarıyer Yeniköy Mahallesi Sarı Asma Sokak’ta bulunan 2 katlı metruk ahşap bina da yoğun yağış sonucu saat 15.50 sıralarında çöktü. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda vatandaşların ihbarı üzerine olay yeri itfaiye ekiplerince sokak güvenlik şeridiyle girişe kapatıldı. Çökerek sokaktaki yolu kapatan binanın molozlarının ise belediyeye ait iş makineleriyle kaldırılacağı bilgisi alındı.

Son Dakika... İstanbul Sarıyer'de bina çöktü. Çok sayıda ekip gönderildi

BÜYÜKÇEKMECE'DE DE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Büyükçekmece 19 Mayıs Mahallesi'nde 12.00 sıralarında kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içindeki istinat duvarı çöktü. Can kaybı meydana gelmezken park halindeki araçlarda hasar oluştu. İstinat duvarının üstünde kalan evlerin boşaltılmadığı öğrenilirken, belediye ekipleri sokakta kalan araçların çıkması için çalışma yaptı. 

Son Dakika... İstanbul Sarıyer'de bina çöktü. Çok sayıda ekip gönderildi - Resim : 2

Mahalle sakini Cengizhan Kayı, "Yarım saat önce eve doğru gelmiştim. Evde sohbet ederken bir anda gürültüyle karşılaştık, deprem oldu zannettik. Dışarı çıktığımızda bir anda toprağın kaymış olduğunu gördük. Karşı komşuları uyarmıştık orada duvarda bir çatlak var sıkıntı olabilir diye. Çocuklarımız burada sokakta oynuyor, arabamızla bu sokaktan geçiyoruz. Ben yarım saat önce geçmeseydim, altında kalabilirdim" dedi.  

Son Dakika... İstanbul Sarıyer'de bina çöktü. Çok sayıda ekip gönderildi - Resim : 3

"BİNALARIN BOŞALTILMASI GEREKİYOR" 

Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Burada sitede oturuyorum. Sabah saatlerinde böyle bir çökme yaşadık ama ciddi bir tehlike var evde oturmamız şu an sakıncalı. Çevre bakanlığının konuyla ilgili işlem yapması gerekiyormuş. Belediyeyi aradık sadece gelip yolu açtılar araçlarımızı kurtarabildik. Bunun dışında yapılabilecek bir şey yok diyorlar. Binaların boşaltılması mühürlenmesi gerekiyor. Aynı şekilde diğer iki bina tehlikede" ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar gelecek...

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin