Sitelerdeki aidat sorunu başa bela oldu. Kabadayılık ve zorbalığa varan aidat sorununun nasıl çözüleceğini Mehmet Akay MedyaTava TV’ye açıkladı

Son yıllardaki barınma sorunu özellikle fahiş kira ve ev fiyatlarıyla büyük bir sorun haline dönüşürken sitelerdeki aidatlar da vatandaşları ekonomik olarak içinden çıkılamaz hale getirdi. Her yıl birkaç kez zam yapılan aidatlar neredeyse kiraları aştı. TİMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, aidat sorununun nasıl çözüleceğini MedyaTava TV’ye açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

TİMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay MedyaTava TV’den İlke Özalp’in sorularını yanıtladı.

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki davalarda Bilirkişi olarak da görev alan Akay,sitelerdeki kabadayılık ve zorbalığa da varan aidat sorununun, 1965 yılında kabul edilen Kat Mülkiyeti Kanunu revize edilmeden çözülemeyeceğini vurguladı.

KAFALARINA GÖRE BELİRLİYORLAR

Akay, istemedikleri kişilerin misafirlerini siteye almıyor, araçlarını otoparka sokmuyorlar, genel kurul dışında aidat fiyatlarını kafalarına göre  belirliyorlar.” diye konuştu.

Hayata geçirilmesi planlanan site yönetimlerini düzenleyen yasa içerisinde, sertifika almış tesis yönetim şirketleri, site yönetimlerine talip olabileceğini ve bu kapsamdaki şirketlere mesleki standart getirilebileceğini, toplanan aidat ve harcamaların denetlenebileceğini söyledi.

Haberin tamamı MedyaTava TV youtube kanalında.

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin