Sınıf annesiyle tartışan çocuğun videosu viral oldu. Sosyal medyada bir çok insan paylaştı. Fakat bu bir suç!

Bir TikTok hesabından paylaşılan görüntüler sosyal medyada viral oldu. O görüntülerde bir ilkokul öğrencisi sınıf annesi ile tartışırken görüldü. Video çok kısa sürede binlerce kez paylaşıldı. Kimileri çocuğu destekledi kimileri karşı çıktı. Fakat çok mühim bir nokta unutuldu. Bu videoyu yaymak suç!

Medyatava Özel Sınıf annesiyle tartışan çocuğun videosu viral oldu. Sosyal medyada bir çok insan paylaştı. Fakat bu bir suç!

Sosyal medyada türlü türlü videolar gündem olmaya devam ediyor. Bu kez bir çocuğun, sınıf annesiyle tartıştığı görüntüler viral oldu. Videoda çocuğun, sınıf annesine karşı söylediği sözlere kimi kullanıcılar destek verdi, kimileri karşı çıktı. Fakat burada altı çizilmesi gereken konu bu videoyu yaymanın suç olduğuydu.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin gönüllü avukatlarından Nur Banu Satılmış MedyaTava'ya bu durumu değerlendirdi. Bu videonun TCK'nın 134'üncü "Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal etme", yine TCK'nın 136'ncı "Kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirme ve yayma" maddelerini ihlal ettiğini söyledi. Bu maddeleri ihlal etmenin cezası ise 2 ila 4 yıl arasında değişiyor. Ayrıca bu videoyu çekmek ve yaymak, KVKK'yı da ihlal ettiği için para yaptırımını da beraberinde getirebilir.

DESTEK OLMAK İÇİN BİLE PAYLAŞMAYIN

Nur Banu Satılmış, sosyal medya kullanıcılarını videoyu çocuğa destek olmak için olsa bile paylaşmamaları konusunda uyardı. Çünkü niyet ne olursa olsun bu videoyu yaymak ceza kapsamına giriyor.

ÇOCUĞUN ÜSTÜN YARARI İLKESİ ÇİĞNENDİ

Öte yandan avukat Nur Banu Satılmış, yine Türk Medeni Kanunu'nda yer alan "Çocuğun üstün yararı ilkesi"nin altını çizdi. Bu video ile bu ilkenin çiğnendiğini belirten Satılmış, "Çocuk ifşa ediliyor ve hedef gösteriliyor. Çocuğun üzerinde okul forması var. Nerede okuduğu bile işaret edilmiş oluyor" dedi. Satılmış, ayrıca okulların sene başında velilere, okulla ilgili paylaşımlarda çocuğun fotoğrafının kullanılıp kullanılmayacağına dair onay formu gönderdiği, velilerden onay aldığını söyleyerek bu video ile bu kuralın da çiğnenmiş olduğunu belirtti.

ÇOCUK İÇİN TRAVMATİK BİR DURUM

Satılmış bu videonun yayılmasının ve bu kadar gündem olmasının çocuk için travmatik bir durum yaratacağını da belirtti. Çocuğa gelen olumsuz yorumlar kadar olumlu yorumların da negatif bir etki yapacağını, suni bir gündem yaratılarak çocuğun dengesinin sarsılacağını ifade etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin