Sinema Meslek Birlikleri'nden Mimar Sinan GSÜ Sinema-TV Merkezi’nde yaşananlar hakkında açıklama

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema-TV Merkezi’nde yaşananlar hakkında taraflarla görüşen Sinema Meslek Birlikleri, konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Sinema Meslek Birlikleri'nden Mimar Sinan GSÜ Sinema-TV Merkezi’nde yaşananlar hakkında açıklama

Türkiye’nin en önemli görüntü arşivlerinden biri olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema-TV Merkezi‘nin yönetimi 4 Ekim 2019 tarihinde merkeze gönderilen bir yazıyla üniversitenin atanmış rektörü Handan İnci Elçi tarafından devralınmış, bu durum sinema dünyası için kaygı verici bir sürecin başlamasına neden olmuştu.

Türkiye Film Arşivi ve Dijital Restorasyon Merkezi olarak da hizmet veren Sinema-TV Merkezi’nin, MSGSÜ Sinema Televizyon Bölümü Başkanı Prof. Alev İdrisoğlu ve öğretim kadrosunun saf dışı bırakılarak yönetimin rektörlük tarafından devralınması, sinema dünyasında tepkiyle karşılanırken, Sinema Meslek Birlikleri taraflarla görüşerek yaşanan bu kaygı verici süreci inceledi. Taraflar arasında ortaklaşa bir çözümün bulunacağına inanan Sinema Meslek Birlikleri, bugün konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

İşte, Sinema Meslek Birlikleri tarafından yapılan açıklama:

Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği olarak; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Sami Şekeroğlu Sinema -TV Merkezi ve bünyesindeki Türk Film Arşivinde yaşanmakta olan olumsuzlukları yerinde inceledik ve taraflar ile görüştük. Arşivin yeniden yapılandırılmasının, şartların iyileştirilmesinin idarenin bir tasarrufu olduğunu kabul etmekle birlikte; bu yapılandırmanın arşivi sıfırdan oluşturan Prof. Sami Şekeroğlu ve bölüm akademisyenleri ile ortaklaşa yapılmasının sinema tarihimize bir saygı duruşu, bir görev olduğunu hatırlatırız. Ortaklaşa çözümün bulunacağına inanıyoruz. Aksi durumda kamuoyunda MSGSÜ Prof. Sami Şekeroğlu Sinema TV Merkezi ve Sinema TV Bölümünde bir tasfiye çalışması yapıldığı düşüncesi oluşacaktır. Aşağıda ismi yazan meslek birlikleri olarak bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.

SİNEMA OYUNCULARI MESLEK BİRLİĞİ (BİROY)
BELGESEL SİNEMACILAR BİRLİĞİ (BSB)
SENARYO VE DİYALOG YAZARLARI MESLEK BİRLİĞİ (SENARİSTBİR)
TÜRKİYE SİNEMA ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ (SESAM)
SİNEMA VE TELEVİZYON ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ (SETEM)
SİNEMA ESERİ YAPIMCILARI MESLEK BİRLİĞİ (SEYAP)
SİNEMA ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ (SİNEBİR)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin