Sinan Ateş cinayetinde 3 tutuklama daha! 'Amacımız öldürmek değil gözdağı vermekti' diyen azmettirici Doğukan Çep de tutuklandı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında 3 kişi daha tutuklandı. Cinayetin azmettiricisi olarak bilinen Doğukan Çep de tutuklananlar arasında. Çep ifadesinde amacının öldürmek değil gözdağı vermek olduğunu söylemişti.

Google Haberlere Abone ol
Sinan Ateş cinayetinde 3 tutuklama daha! 'Amacımız öldürmek değil gözdağı vermekti' diyen azmettirici Doğukan Çep de tutuklandı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da 30 Aralık tarihinde silahla vurularak öldürülmesi olayında başlatılan soruşturmada olayın azmettiricisi olarak aranırken, İstanbul'da yakalanan "Dodo" lakaplı Doğukan Çep Ankara'ya getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen, aralarında Çep'in de bulunduğu 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 13'e yükseldi.

"Soruşturma titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmektedir"
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada “30.12.2022 tarihinde Ankara ili Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi 1456. Sokak üzerinde Sinan Ateş'in ateşli silah ile öldürülmesi, Selman Bozkurt'un ise yaralanması olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınan şüphelilerden 07.01.2023 tarihi itibarıyla ifade ve sair adli işlemleri biten 5 şüpheli Cumhuriyet Savcısı tarafından savunmaları alındıktan sonra nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılan sorguları neticesinde Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi doğrultusunda 3 şüphelinin 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan tutuklanmalarına, 2 şüphelinin ise yine talebimiz doğrultusunda adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verilmiştir. Olaya ilişkin soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmektedir” ifadeleri kullanıldı.

"Amacımız öldürmek değildi"
"Dodo" lakaplı Çep'in emniyetteki ifadesi de ortaya çıktı. NTV'nin haberine göre soruşturmada cinayeti planlayan ve hayata geçiren isim olarak adlandırılan Çep, ifadesinde "Amacımız öldürmek değil, gözdağı vermek ve yaralamaktı" dedi. Sinan Ateş'in ocak başkanıyla kendisine sahip çıkmadığını iddia eden Çep, "Yargıtay'da temyiz aşamasındaki dosyam için yardım istedim. Ancak yardımcı olmadı. Bunun kızgınlığıyla korkutmak ve gözdağı amaçlı olayı planladık" dedi. Çep, öldürme amaçlarının olmadığını dile getirdi.

Olaydan iki gün önce keşif yapmış
Öte yandan Çep'in cinayetten 2 gün önce İstanbul'dan Ankara'ya geldiği, Sinan Ateş'in gittiği yerleri saat saat not ederek tetikçiye bildirdiği tespit edildi. Zanlının saldırının ardından da önce Bolu Gerede'ye ardından İstanbul'a gittiği belirlendi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin