Sepsis nedir? Sepsis belirtileri ve tedavisi nasıl olur? Uzman isim MedyaTava TV’ye açıkladı

13 Eylül Dünya Sepsis Günü için MedyaTava TV’ye özel açıklamalarda bulunan Ankara Üniversitesi  Öğretim Üyesi Ve  Türk Yoğun Bakim Derneği Eski Başkanı Prof. Dr. Necmettin Ünal,  Kan zehirlenmesi olarak tabir edilen Sepsis hastalığı hakkında hayati uyarılarda bulundu. Ünal, ‘Covid 3,5 yılda 7 milyon ölüme yol açarken Sepsis her yıl 11 milyon ölümden sorumlu görünüyor.’ dedi.

Google Haberlere Abone ol
Sepsis nedir? Sepsis belirtileri ve tedavisi nasıl olur? Uzman isim MedyaTava TV’ye açıkladı

MedyaTava TV’de İlke Özalp’in korunma tedbirleri üzerine sorularını da yanıtlayan Ünal, halkın sepsis farkındalığının arttırılması için bilgilendirme ve medya yayınlarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Sepsis nedir? Sepsis belirtileri ve tedavisi nasıl olur? sorularını yanıtlayan Ünal, Sepsisin görülme sıklığının kalp, kanser, inme gibi diğer bilinen hastalıklarının görülme sıklığından daha fazla olduğunu ifade etti.

Covid salgını sırasında ölen hastaların bir çoğu da sepsis nedeni ile öldüğüne dikkat çeken Ünal, ‘Covid 3,5 yılda 7 milyon ölüme yol açarken Sepsis her yıl 11 milyon ölümden sorumlu görünüyor.’ dedi.

Türk yoğun bakımlarındaki sepsisli hastaların %63'ünün 1 ay içinde hayatını kaybettiğini açıklayan Prof. Dr. Necmettin Ünal, sepsis vakalarının %80'den fazlasının hastane öncesinde başladığını ve korunma tedbirlerinin yanısıra erken tanı-tedavinin hayati önem taşıdığını anlattı.    

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Sepsis tedavi belirti
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin