SENARYOSUNU HASAN KAÇAN'IN YAZDIĞI 'FESUPANALLAH' EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Yapımcılığını Pana Film'in üstlendiği "Fesupanallah"ın çekimleri Kasımpaşa sokaklarında devam ediyor...

Google Haberlere Abone ol
SENARYOSUNU HASAN KAÇAN'IN YAZDIĞI 'FESUPANALLAH' EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Kasımpaşa'dan espriler şelale


Hasan Kaçan yeni dizisi Fesupanallah'da aksiyon ve mizahı buluşturmayı hedefliyor. Kendisi Kasımpaşalı olan ve yine bir mahalle hikayesi anlatacak olan Kaçan, “Bizim mizahımız o mahallelerden besleniyor” diyor



Pana Film'in yapımcılığında Eylül ayında ATV'de yepyeni bir dizi başlıyor. Usta mizahçı Hasan Kaçan'ın senaristliğini üstlendiği Fesupanallah, özlediğimiz mahalle dizilerini geri getirecek. Dizinin tanıtımı için Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen davette biraraya gelen ekip, aksiyonu bol, komik bir mahalle hikayesi anlatacaklarını söylüyor. Dizide İstanbul'un eski semtlerinden birinde yaşayan ve kısa yoldan zengin olmak isteyen iki kafadarın, Pamuk Komiser'le yaşadıkları olaylar anlatılacak. Kahramanlardan birinin Komiser'in kızına âşık olmasıyla işler iyice karışacak.


KİMSEYLE DALGA GEÇMEYİZ


Hasan Kaçan Ekmek Teknesi'nden sonra malzeme biriktirmek için hemen yeni bir diziye başlamamış. Dizinin isminin belirlenmesi ise biraz zor olmuş. Kaçan bu süreci şöyle anlatıyor; “Hikayeyi yazdık. İsmini ne koyalım diye epeyce düşündük. Fesupanallah işin içinden çıkamadık. Sonra bu isim ağzımızdan çıkınca Erkin Koray'ı aradık. O da kabul etti ve böylece jenerik müziğine de ihtiyacımız kalmadı”


Fesupanallah'ta yerli ve geleneksel mizahtan ayrılmayacaklarını belirten Kaçan, “Dizimiz Batı'daki gibi insanlarla dalga geçmekten ziyade zeka ve hoşgörüye dayanan bir espri anlayışını ortaya koymasıyla diğer dizilerden ayrılacak” diyor.


Kasımpaşa'da yetişen ve dizinin senaryosunu yazarken de oradan beslendiğini ifade eden Hasan Kaçan, Cem Davran'ı da 'Kasımpaşalı bıçkın bir delikanlıyı oynayacaksın' diyerek dizi ekibine katılmaya ikna etmiş. Kasımpaşalı olan Cem Davran bu konuda “Hasan Abi'nin tek cümlesi benim dizi ekibine dahil olmama yetti” diyor. Dizide Gülüm Arif rolünü canlandıracak olan Davran, bu tür karakterlerin kendi malzemesine daha fazla oturduğunu belirtiyor.


ÇÖPDEMİR 'MADİDEN' DOKTOR


Dizinin başrollerinden bir diğeri Tırtıl Necmi'yi ise Kadir Çöpdemir canlandıracak. Kadir Çöpdemir dizide, kendi çapında laboratuarında çalışmalar yaparak, bu işler sayesinde insanları dolandıran sahte bir doktoru canlandırıyor. Ekmek Teknesi'nde Kirli karakterini canlandıran Çöpdemir şimdi doktor olarak hijyene dikkat edip etmeyeceğini sorduğumuzda “Doktor 'madiden' doktor olduğu için hijyene yaklaşımı da yalandan olabilir” şeklinde konuşuyor.


Dizide Kahraman isimli komiser yardımcısını canlandıracak olan Ahmet Yenilmez rolü hakkında “Ekmek Teknesi'nde kan görünce dayanamıyordum burada ise Pamuk Komiser'i görünce dayanamayacağım” diyor. Dizide ayrıca Ayşen Gruda Pamuk Komser'in ev sahibi Yüksel Hanım'ı, Erdal Tosun Kilink Timur'u, Şafak Sezer Cesur'u, Özlem Tekin de Jaguar Yasemin'i canlandıracak. -YENİ ŞAFAK



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin