Selin Sayek Böke'ye canlı yayın sırasında ölüm tehdidi!

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CNN TÜRK'te katıldığı canlı yayın sırasında ölüm tehdidi aldı.

Google Haberlere Abone ol
Selin Sayek Böke'ye canlı yayın sırasında ölüm tehdidi!

CNN TÜRK'te Şirin Payzın'ın programına katılan CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, canlı yayın sırasında kanalı arayan bir kişin “Yaşamına son verilecek, evine gidemeyecek” tehdidinde bulundu. Kanal yönetimi durumu hemen polise bildirdi.



Böke ise gece saat 01.00 sularında biten programın ardından ayrılmak için hazırlık yaparken, kanal yönetimi durumu kendisine anlatarak, polisi beklediklerini söylediler.



Özel tim karşıladı



Yakın çevresinden edinilen bilgiye göre Böke, yoğun polis korumasıyla havaalanına götürülerek, uçağa bindirildi. Ankara'da ise Böke'yi ilk olarak uçağın kapısında robokop gibi özel giysili ve silahlı özel tim karşıladı. Terörle mücadele, asayiş, trafik ekiplerinin yer aldığı 8 araçlık polis konvoyu Böke'nin aracına eşlik etti.



Böke'yi karşılayanlar arasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile yakın çalışma ekibi vardı.  Saat 03.30 civarında evinin olduğu apartmana gelindiğinde Böke, hemen araçtan indirilmedi. Özel tim, apartmana girerek tüm binayı baştan sona aradı, inceledi. Ardından Böke, dairesinin kapısına kadar tim eşliğinde çıkarıldı. 



Böke'ye gelen ihbarın özellikle yayın sırasında "Hayır kampanyasını yürütenler olarak büyük zorluklarla karşılaşıyoruz. Hayır, demek bu ülkede ölüm tehdidini göze almayı gerektirir" sözlerinin ardından geldiği belirtildi.



'Demirden korksak trene binmezdik'



Böke, partisinin MYK toplantısının ardından gazetecilerin kendisine yönelik ölüm tehdidini sorması üzerine şu yanıtı verdi:



"Bugün yaşatılıyor olan korku iklimi kendi sesini özgürce çıkarmak isteyen milyonlara uygulanıyor. Şunun unutulmaması gerek, biz demirden korksak trene binmezdik. Biz, çocuklarımızın geleceğine dair bir endişemiz olmasa siyasete girmezdik. Eğer çocuklarımızın korkmadığı bir Türkiye inşa etmek istiyorsak, bugün hepimizin korkusuzca, ortak bir mücadele vermesi gerekiyor. Bu tehditler bizi yıldıramaz, biz aydınlık bir Türkiye'yi inşa etmek için, arkamızda milyonların gücüyle, bütün Türkiye'nin çocuklarının gözlerindeki ışıltıyla bir mücadelenin parçasıyız. Dün yaşanmış olanın kimse için tekrar etmeyeceği bir Türkiye için ben dimdik ayaktayım ve biliyorum ki asla yalnız değilim."



'Anneanneciğim endişelenme'



Anneannesinin konudan haberden olmadığını ve bu açıklamaları duyduğunda endişeleneceğini belirten Böke, "Telaşlanacak hiçbir şey yok anneanneciğim" dedi. (Aysel Alp / HÜRRİYET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin