Selahattin Baki: UEFA ve FIFA 'Şampiyon Fenerbahçe'dir' dedi

Gazeteci ve spor yorumcusu Devrim Zengi, Podcast Dinle’de yaptığı 'Spor Gündemi’ isimli podcast serisinde Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Selahattin Baki’yi konuk etti.

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Baki: UEFA ve FIFA 'Şampiyon Fenerbahçe'dir' dedi

İsmail Kartal ile devam edip etmeme sorusuna yanıt veren Selahattin Baki, “Ben daha önce de söyledim. Karanlık bir dönemde geldi. Karanlığımıza ışık oldu İsmail Hoca. Başkanımızla birlikte camiamız adına en doğru olduğunu inandığımız kararı vermek zorundayız. Onun için karar ne olursa olsun İsmail hocayı zaten tarih yazacaktır” dedi.

TRABZONSPOR HAYAL SATIYOR”

Fenerbahçe’nin 2010-2011 ligindeki şampiyonluğunun arkasından Trabzonspor tarafından gelen şike iddialarıyla ilgili konuşan Selahattin Baki, “Şampiyon Fenerbahçe’dir. Bu hem Türkiye ligindeki ilgili bütün arşivlerde vardır. UEFA’da da öyledir. FIFA’da da öyledir. Zaten bu operasyonu başlatan herkes ama herkes gazetecisinden tutun, polisinden savcısına kadar ya kendileri hapiste ya yurt dışında kaçaklar. Trabzonspor 11 yıldır başvurduğu her mahkemeden ret cevabı almış. Tartışılacak hiçbir şey yok. Sadece hayal satıyorlar kendi taraftarlarına ve bu da ortamı geriyor” diye konuştu.

FEDERASYON, 28 ŞAMPİYONLUĞU LOBİ’DEN KORKTUĞU İÇİN ONAYLAYAMIYOR

Selahattin Baki, 28 şampiyonlukla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) sessiz kalmasına ise “Dünyada eşi benzeri yok. Yurt dışındaki bütün federasyonları didik didik araştırdık. Eşi benzeri olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Karşımızda güçlü bir lobi var. Siyaseti kullanan bir lobi var. Medyayı kendilerine kullanan bir lobi var.

Dolayısıyla federasyondaki karar mercileri de bu lobiden korkuyorlar, korkmasınlar. Fenerbahçe camiası bunların hepsinden daha güçlüdür. Hakkımız olan bu 28 şampiyonluğun yakında tescilleneceğini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

JORGE JESUS YANITSIZ KALDI

Baki, Zengi’nin Jorge Jesus ile ilgili sorularını kritik bir dönemden geçtiklerini ve bu nedenle açıklama yapamayacağını belirterek yanıtsız bıraktı.

Futbolcu transferlerinde adı geçen isimlerin ise doğru isimler olmadığını aktardı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin