Sedat Peker: Mehmet Cengiz, Ertuğrul Özkök'e prim verdi demedim

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in gazeteci Ertuğrul Özkök ile ilgili yaptığı paylaşımlar sonrasında Özkök'ün iş insanı Mehmet Cengiz'den prim aldığı iddia edilmişti. Sosyal medyada yayılan bu haberler karşısında Peker, dün yeni bir paylaşım yaparak Özkök ile ilgili böyle bir açıklama yapmadığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Sedat Peker: Mehmet Cengiz, Ertuğrul Özkök'e prim verdi demedim

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, gazeteci Ertuğrul Özkök ile ilgili yaptığı pylaşımlarda Özkök'ün prim aldığını iddia etmişti.

Peker'in yaptığı paylaşımlar sonrasında Ertuğrul Özkök'ün iş insanı Mehmet Cengiz'den de prim aldığı yönünde haberler çıkmıştı.

Ertuğrul Özkök de bu açıklamalar karşısında önce Cumhuriyet gazetesine kısa bir açıklama yapmış ve iddiaları yalanlamıştı. 

Özkök daha sonra ise dün tv100'de yayınlanan Cengiz İle Ahtapot programında detaylı bir açıklama yapmış ve şöyle konuşmuştu:

"Şimdi benim bu mülakat karşılığında prim alma meselesi, iddiası var. Bu noktada bu başka bir yalana giriyor. Ben hayatım boyunca iki yerden maaş aldım. Biri Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversiteden. Diğeri Erol Simavi ve Aydın Doğan'dan. Aydın Doğan'dan prim aldım. Ben bu ülkede para kazanan ilk ve son gazeteci neslindenim, iyi para kazandım. Bunu hiç saklamadım. Ve Aydın bey beni görevden aldığı gün, 3 gün sonar Aydın Bey'e bir mektup yazdım. benim mal varılğım bu kadardı, şimdi bu kadar. Bugünkü mal varlığım budur. Yurt dışında hiç bir mal varlığım yok. Bankadaki param da şu anda Hürriyet'ten aldığım tazminat kadardır, bunu da açıklıyorum."

Peker'den açıklama geldi

Özkök'ün Mehmet Cengiz'den prim aldığı yönündeki haberlerin çıkması üzerine Sedat Peker, dün Deli Çavuş hesabından bir açıklama yapmış ve söz konusu iddiayı kendisinin dile getirmediğini yazdı.

Peker, Özkök ile ilgili olarak "Ertuğrul Özkök cevaben “ben sadece patronum olan Aydın  Doğan’dan prim aldım” diyerek beni doğrulamıştır" ifadesini kullandı. Peker, "Benim twitlerimde Mehmet Cengiz, Ertuğrul Özkök’ e prim verdi diye bir bölüm var mı?" diyerek sözlerine açıklık getirdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin