Seçim sonuçlandı, TBMM Genel Kurulu ne zaman toplanacak: Meclis'teki 600 milletvekilinin ilk görevi yemin

14 Mayıs Pazar günü yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri tamamlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. yasama dönemi takvimi nasıl başlayacak? İç tüzüğe göre Genel Kurul kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının 3. günü toplanacak. Yeni dönem milletvekilleri alfabetik sırayla seçim çevresine göre kürsüye gelerek yemin metnini okuyacak. Peki kabinedeki 16 bakan milletvekili seçildi, onlar için farklı bir formül mü uygulanacak?

Google Haberlere Abone ol
Seçim sonuçlandı, TBMM Genel Kurulu ne zaman toplanacak: Meclis'teki 600 milletvekilinin ilk görevi yemin

14 Mayıs Pazar günü yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri tamamlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. yasama dönemi takvimi nasıl başlayacak?
İç tüzüğe göre Genel Kurul kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının 3. günü toplanacak. Yeni dönem milletvekilleri alfabetik sırayla seçim çevresine göre kürsüye gelerek yemin metnini okuyacak. Peki kabinedeki 16 bakan milletvekili seçildi, onlar için farklı bir formül mü uygulanacak?

16 BAKANIN SON DURUMU NE?

Milletvekili seçilen 600 vekil arasında cumhurbaşanlığı kabinesinde bakanlık görevi yapan 16 isim bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla birlikte 16 bakanın yemin edip etmeyeceği merak konusu olmuştu. Lakin bu 16 ismin yemin ettiklerinde bakanlıklarının devam edip etmeyeceği gündeme geldi. 

Herkesin merak ettiği sorunun cevabı belli oldu. AK Parti söz konusu bakanlıkların verdikleri hizmetlerde aksama yaşanmaması için bir ara formül geliştirdi. Alınan bilgiye göre 16 bakan TBMM'de düzenlenecek yemin törenine katılmayacak.  Bakanlar, 28 Mayıs'taki ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi sonuçlanıp yeni kabine kurulana kadar görevde kalacak.  

HANGİ BAKANLAR VEKİL OLDU?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Ankara 3. Bölge, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Şanlıurfa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Osmaniye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara 2. Bölge, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul 1. Bölge, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Eskişehir milletvekili olarak yeni dönemde Meclis sıralarında yerini alacak.

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu İzmir 1. Bölge, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mersin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul 2. Bölge, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Ordu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa 2. Bölge, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Kahramanmaraş, Ticaret Bakanı Mehmet Muş Samsun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Trabzon milletvekili oldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin