Seçim müjdeleri peş peşe geliyor... Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın sorunu çözülecek. Borçların faizleri silinecek. Akaryakıta vergi indirimi ve milyonlarca hükümlü için genel af çalışması. İşte müjdelerin hayata geçeceği tarih...

Türkiye bir sene içerisinde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine gidecek. Erdoğan seçimlerin zamanında; Haziran 2023'te yapılacağını açıkladı. Muhalefetse seçimlerin sonbaharda yapılacağı üzerinde duruyor. İktidarın seçimlere yönelik hamleleri peş peşe gelirken ekonomik sorunlar da çözülmeye çalışılıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) taleplerinin karşılanması, kamu bankalarına olan borçların faizlerinin silinmesi ve akaryakıtta verginin indirilmesi beklenirken genel af da gündemde

Google Haberlere Abone ol
Seçim müjdeleri peş peşe geliyor... Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın sorunu çözülecek. Borçların faizleri silinecek. Akaryakıta vergi indirimi ve milyonlarca hükümlü için genel af çalışması. İşte müjdelerin hayata geçeceği tarih...

Asgari ücrette yıl bitmeden artış hazırlığı, temmuzda memur ve emeklilere enflasyon üzeri fark ödemesi, 3600 ek gösterge, öğrenci affı, kaçak ve bakaya olanlara bedelli askerlik olanağı erken seçim tartışmalarını alevlendirdi.

Gazete Duvar'da yer alan 'Her şeye af geliyor' başlıklı habere göre Meclis’e sunulan ek bütçe de yine 'seçimin ayak sesleri' olarak yorumlandı. Ancak iktidar cephesi “Seçimler zamanında yapılacak” tutumunda bir değişiklik olmayacağını söylüyor.

Kulislerde “ekonomik rahatlama sağlanmadan seçime gidilemez” denilirken erken seçim işareti olarak görülen adımların daha da fazlasının atılabileceği, “Daha bunlar ne ki” sözleriyle ifade ediliyor.

Kulislerde seçime giderken Emeklilikte Yaşa Takılanların taleplerinin karşılanması, kamu bankalarına olan borçların faizlerinin silinmesi, öğrencilerin ödemekte zorlandığı Kredi Yurtlar Kurumu kredi faizlerinin kaldırılması, akaryakıtta verginin indirilmesi gibi ekonomik adımlardan bahsedilirken çok tartışılabilecek bir başka iddiayı dile getirenler de var, o da genel af.

Kulislerde “Cumhuriyetin 100. yılında bir genel af neden olmasın?” deniliyor.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de Türkiye'nin dört bir tarafındaki cezaevlerinin önlerine giderek genel af çağrısında bulunuyor. Hükümetin bu çalışmalarına muhalefetin de destek vermesi öngörülüyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin