'Sayım'ın Bavulu' Medyatava'da açılıyor

Yıllardır ses getiren röportajlarıyla Medyatava'da yer alan Sayım Çınar, kitapla dolu bavulunu artık Medyatava okurları için açıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Sayım'ın Bavulu' Medyatava'da açılıyor

Çınar, "Sayım'ın Bavulu"nda o hafta piyasaya çıkan yeni kitapları tanıtacak.



İşte Sayım Çınar'ın kaleminden taze kitap haberleri:



SAYIM’IN BAVULU



Sayım Çınar



sayimc@superonline.com



Bir süredir Berlin’deydim. Yazar dostum Esmahan Aykol, Berlin’de Deutsche Welle televizyonunun çekimi için beni de çağırdı. Alexanderplatz, Oranienburgerstr, Hackeschermarkt Berlin'de ilk gördüğüm yerler. Seyyah olmak hoşuma gidiyor aslında; pılımı pırtımı toplayıp yeniliğe ve yenilere yelken açmak istemek çok sahici bir duygu… Girip çıktığım kitapçılarda gördüğüm Türk yazarlarıysa Orhan Pamuk, Elif Şafak ve Esmahan Aykol oldu. Bu yazarların kitaplarını hemen bulabiliyorsunuz.





İşte bu hafta sizin için seçtiğim kitaplar:



İbret verici örnekler



Mimarlık Zor Sanat / Doğan Tekeli / Yapı Kredi Yayınları



60 yıla varan meslek yaşamında birçok başarılı projeye ve uygulamaya imza atan Doğan Tekeli, bu kez Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Mimarlık Zor Sanat kitabında anılarıyla karşımızda.Türkiye’nin mimarlık ortamının son 60 yıldaki değişen ve değişmeyen yönlerine acı tatlı olaylarla örülü tanıklıklar olarak da okunabilecek anılar, okuru kimi zaman gülümsetecek, kimi zaman da düşündürecek ayrıntılarla dolu.. Gerçekten de mimarlık zor sanat.





Çağlar Boyu Ağrı



Ağrının Kitabı / Prof. Dr. Serdar Erdine / Hayykitap



Ağrının tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. İnsanoğlu var olduğundan beri ağrı çekmektedir. Ağrı Türkiye’de ilk kez bu kadar kapsamlı inceleniyor. Vücudunuzdaki her yerin ağrısı, nedenleri ve tedavisi bu kitapta. Akut ağrılar, kronik ağrılar, nedense bir türlü tedavi edilemeyen ağrılar, bel ağrıları, baş ağrıları, romatizma ağrıları, doğum ağrıları, psikolojik ağrılar, boyun ağrıları, göğüs ağrıları, kanser ağrıları ve hepsi… Prof. Dr. Serdar Erdine, sade bir dille, resimlerle, en güncel verilerle anlatıyor ağrıyı. Şefkatle yaklaşıyor ağrılı hastaya.



Unutulmaz bir dayanışma örneği!



Hödük, Güdük; Bir de Bıdık, Rap Rap Rap / İsmet Bertan / Günışığı Kitaplığı



Hızlı Tosbi, Muhteşem İkili ve Şaşkın Cengâver gibi sevilen çocuk kitaplarının yanı sıra eski Anadolu uygarlıklarını canlandırdığı benzersiz romanlarıyla da tanınan İsmet Bertan, yeni romanında çocukların dikkatini hayvan haklarına çekiyor. Bertan, belgeselci gözlem gücü ve sinematografik diliyle insanları, sokaktaki hayvanların gerçek dünyasına götürüyor. Anlık heveslerle eve alınıp, eskimiş bir süs eşyası gibi sokağa atılan hayvanların yaşam mücadelesini onların gözünden aktaran roman, okurunu sokak hayvanlarının zor koşullarına tanık ediyor.



Türkiye’nin önünü açan veya engelleyen ilişkiler



Türkiye’nin Dönüşüm Yılları / Işın Çelebi / Alfa Yayınları



Anavatan Partisi hükümetinde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan siyasetçi-yazar Işın Çelebi’nin yeni kitabı Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Alfa Yayınları’ndan çıktı. Turgut Özal’ın sık sık tekrarladığı, “Kolaylaştırın, zorlaştırma­yın. Müjdeleyin, nefret ettirmeyin,” sözünü kendine ilke edinen Çelebi iki yıl önce yazmaya başladığı bu kitabında Türkiye’nin temel sorun­larını değerlendirip gelecek için çözümler üretme konusunda çalışma yapanlara, yarını yakalamak için düşünenlere önemli bir kaynak sunuyor. Özal’lı yılları tekrar okumaya ne dersiniz?



Kaybolan Aşklar Üzerine



Jane Austen’ın Kayıp Anıları / Syrie James / Everest Yayınları



Everest Yayınları gözden uzak ve sade bir hayat süren Jane Austen’ın Kayıp Anıları’nı okurlarıyla buluşturuyor! Edebiyatseverlere çok sevilen altı roman veren Jane Austen, kendi deyişiyle mektup yazmaya bağımlıydı. Çoğu korunmuş olan bu mektuplar, yazarın romanlarına ilham veren geçmişi ve anıları hakkında bize değerli içgörüler sağlar.. Jane Austen’ın Kayıp Anıları sadece sadık Austen okurlarına değil, harika bir hikâye anlatıcısından, mükemmel bir hikâye dinlemek isteyen herkese hitap ediyor.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin