Savcılık, Taraf gazetesi muhabiri hakkında kararını verdi!

Savcılık, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) casuslukla suçladığı Taraf Gazetesi muhabiri Hüseyin Özkaya hakkında kararını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Savcılık, Taraf gazetesi muhabiri hakkında kararını verdi!

Hüseyin Özkaya hakkında takipsizlik kararı verildi.



Suç duyurusunu reddeden savcılık, gerekçesinde 'basın özgürlüğü' vurgusu yaptı. Kararda, "Gazetelerin rahatsız edici nitelikte de olsa haber ve yorum yapma hakkı basın özgürlüğü kapsamındaki hakların sınırı içindedir" denildi.



MİT, yaptığı suç duyurusunda, Özkaya’nın Almanya Başbakanı Angela Merkel’i Türkiye’ye karşı savaş açmaya kışkırttığını savunarak, TCK’ya göre 'savaşa tahrik' ve 'iftira' suçlarından yargılanmasını istemişti. Suç duyurusu, İstanbul Anadolu Basın Savcılığı tarafından takipsizlikle sonuçlandırıldı. 



Basın savcısı Sıddık Ilgar, 'Almanya ile casus krizi' başlıklı haberi inceleyip soruşturmaya yer olmadığına dair karar verdi. Ilgar, basın özgürlüğüne vurgu yaptığı kararında, "Gazetelerin rahatsız edici nitelikte de olsa haber ve yorum yapma hakkı basın özgürlüğü kapsamındaki hakların sınırı içindedir. Taraf’ın haberleri eleştiri hakkı sınırları içine kalmış, ifade özgürlüğü kullanılmıştır. Taraf’ın haberlerinde kamu yararı unsuru oluşmuştur" dedi. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin