Şanlıurfa'da patlama: Ölü ve yaralılar var! Yetkililerden açıklama geldi: Nedeni doğal gaz değil

Şanlıurfa'nın Bahçelievler mahallesinde 7 katlı binanın girişindeki işyerinde yaşanan patlama sonucu iki kişinin yaşamını yitirdiği, en az 8 kişinin yaralı olduğu bildirildi. İlk anda patlamanın doğalgaz kaynaklı meydana geldiği belirtilmişti, ancak son gelen açıklamaya göre patlamanın yaşandığı iş yerinde doğalgaz bağlantısı bulunmadığı, binada da doğal gazın tamamen kesik olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da patlama: Ölü ve yaralılar var! Yetkililerden açıklama geldi: Nedeni doğal gaz değil

Şanlıurfa'da bir binada doğal gaz nedeniyle meydana gelen patlama sonucu, 2 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı.

Merkez Haliliye ilçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir apartmanda doğal gazdan kaynaklandığı belirtilen patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle binada hasar oluştu. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi.

Patlamada, 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Binanın tedbir amacıyla kontrollü şekilde tahliye edildiği belirtildi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

PATLAMADA YAŞAMINI YİTİRENLERİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Şanlıurfa’da iş yerinde meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 1 kişinin kimlikleri belirlendi. Patlamada hayatını kaybeden Suriye uyruklu Vadha Elcuma (26) ve Kartal Kurt (14) otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Vali Salih Ayhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaralanan 8 kişiyi hastanede ziyaret etti. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis ekipleri yaşanan olayla ilgili olarak çalışmasına devam ederken patlamanın nedenini araştırıyor.

'PATLAMA DOĞAL GAZ KAYNAKLI DEĞİL'

Şanlıurfa Aksa Doğal Gaz tarafından patlamayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Patlamanın yaşandığı 7 katlı binada 20 daire ve giriş katta 2 iş yeri bulunmaktadır. İlk tespitlerde patlamanın iş yerinde olduğu görülmüş olup, iş yerlerinin doğal gaz bağlantısı bulunmamaktadır. Dairelerin doğal gazı olup, deprem sonrasında daireler boş olduğu için binanın doğal gazı komple kapalıdır. Acil müdahale ekiplerimiz emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleriyle birlikte bölgeye çok kısa sürede intikal etmiştir ve büyük titizlikle incelemeler sürmektedir. Olay yerindeki ekiplerimiz tarafından patlamanın meydana geldiği iş yerinde çok sayıda farklı niteliklerde tüp olduğu görülmüştür."

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Vali Ayhan, gazetecilere, bölgede bir patlama olduğunu söyledi.

Bölgede doğal gaz sisteminin kapalı olduğuna dair duyumların olduğunu ifade eden Ayhan, "Yan taraftaki binalar da ağır hasar olduğu için kapalıydı ve boşaltılmıştı. Patlamanın olduğu bina da çoğu vatandaşlarımız tarafından boşaltılmıştı ve bu sabah da depremin üzerinden böyle bir faciayla uyandık. Şu an için 2 vefat ve 8 yaralı var." diye konuştu.

 

"DOĞAL GAZ VANASI FARKLI YÖNTEMLE KIRILIP AÇILDIYSA ÇOK BÜYÜK SORUN VAR"

Vali Ayhan, olayda ihmal olup olmadığına ilişkin ekiplerin hızlı şekilde inceleme yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ben de hemen olay yerine gelerek durumu denetledik, gözden geçirdik. Vatandaşların da bizim uyarılarımıza çok dikkat etmesi lazım. Şu an burada adli ve idari soruşturma yapılıyor. Vatandaşımızın hayatı normalleştirmesini arzu etmekle birlikte biraz daha dikkatli olunmasını istiyoruz. Burada doğal gaz kapalı olduğu halde doğal gaz vanası farklı yöntemle kırılıp açıldıysa çok büyük sorun var."

Bölgede incelemelerin devam ettiğini, adli ve idari soruşturmaların da başladığını vurgulayan Ayhan, "İçeride bir kişinin daha olduğu öngörülüyor. Bununla ilgili de incelemeler sürüyor. Güvenlik tedbirleri alındı." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynep Abidin Beyazgül de "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, teknik ve idari soruşturmalar tamamlandıktan sonra detaylı açıklamanın yapılacağını bildirdi.

Patlamada 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin