Şanlıurfa'da Furkan Vakfı üyeleri ile zabıta arasında gerginlik. Şanlıurfa Valiliği'nden flaş yasak kararı

Furkan Vakfı üyelerinin yürüyüşüne polis Adana'da izin vermemişti. Göstericiler ile polis arasında arbede yaşanmıştı. Polisin sert müdahalesi tepki çekmişti. Polisler hakkında soruşturma başlatılmıştı. Şanlıurfa'da Furkan Vakfı gönüllüleri, Alparslan Kuytul'un kentte 26 Mart Cumartesi günü düzenleyeceği konferans için çeşitli noktalara davet pankartı asarken zabıtanın müdahalesi ile karşılaştı. yine arbede yaşandı. Şanlıurfa Valiliği toplanma, gösteri ve yürüyüşleri 15 gün süreyle yasakladı.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da Furkan Vakfı üyeleri ile zabıta arasında gerginlik. Şanlıurfa Valiliği'nden flaş yasak kararı

Şanlıurfa'da Furkan Vakfı gönüllüleri, Furkan Vakfı lideri Alparslan Kuytul'un kentte 26 Mart Cumartesi günü düzenleyeceği konferans için asılan davet pankartlarını toplayan Şanlıurfa zabıta ekipleri, Şanlıurfa Ahmet Bahçıvan İş Merkezi alanında yine pankart açılınca, müdahale etti.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI

Şanlıurfa zabıta ekipleri ile pankart açmaya çalışan Furkan Vakfı gönüllüleri arasında kısa süreli gergin anlar yaşandı. Gerginlik sonrası yurttaşların araya girmesiyle Furkan Vakfı gönüllüleri bölgeden uzaklaştırıldı.

POLİSİN ORANTISIZ MÜDAHALESİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Furkan Vakfı gönüllüleri, tutuklu mensupları için Adana'da eylem yapmak istemişti. Alparslan Kuytul'un da aralarında olduğu grubun yürüyüşü, polisin orantısız güç kullanımına sahne olurken, kamuoyundan tepki çekmişti.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ'NDEN YASAK KARARI

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kent genelinde toplanma, gösteri ve yürüyüşlerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 19. maddesine istinaden bir dizi karar alındı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Valilik ile kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 19. maddesine istinaden yapılması muhtemel 'Her türlü açık ve kapalı alan eylem etkinlikleri, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri ve broşür dağıtma, afiş ve pankart asma' gibi etkinlikler, diğer illerden katılımlarla birlikte, 25 Mart-8 Nisan tarihleri arasında yasaklanmıştır."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin