Sanat camiası yasta! İşte, Müzeyyen Senar'ın arkasından paylaşılan mesajlar!

Müzeyyen Senar'ın vefatı sosyal medyanın gündemine oturdu.

Google Haberlere Abone ol
Sanat camiası yasta! İşte, Müzeyyen Senar'ın arkasından paylaşılan mesajlar!

2 Şubat'ta sağlık durumundaki bozulma nedeniyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Türk Sanat Müziği'nin usta isimlerinden Müzeyyen Senar bu sabah 07:00 sularında hayatını kaybetti.



Senar'ın kızı Feraye Işıl, Senar'ın yaşamını yitirdiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Senar'ın cenazesinin bugün İstanbul'a gönderileceğini belirtti.



Işıl, Senar'ın cenaze namazının 10 Şubat Salı günü İstanbul'daki Bebek Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacağını ve cenazesinin İstanbul'da defnedileceğini bildirdi.



97 yaşında yaşamını yitiren ve Cumhuriyet döneminin önemli sanatçılarından olan Senar'ın ölümü sanat camiasında da üzüntüyle karşılandı.



Birçok kullanıcı Twitter adreslerinden Senar için mesajlar paylaştı. #MüzeyyenSenar etiketi de şuan TT listesinin ilk sırasında yer alıyor.



Hüseyin Avni Mutlu: Sanat musikimizin müstesna sesi kıymetli sanatçımız Müzeyyen Senar'a Allah'tan rahmet ,yakınları ve sanat dünyamıza başsağlığı dilerim.



Sabahat Akkiraz: Müzeyyen Senar şarkıların,türkülerin efsanesi;sahnedeki edası,coşkusu ustalığı ile hayatımızdan aktı geçti.Şarkılar,türküler yoldaşı olsun



Gürsel Tekin: Türk Sanat Müziği'nin ve Cumhuriyetin divası Müzeyyen Senar'a Allah'tan rahmet,ailesine sabır diliyorum. Eserleriyle yaşamaya devam edecek..



İrfan Değirmenci: Yeryüzüne indi, âlem O'nu seyretti. Gökyüzüne çıktı O âlemi seyredecek. Âlem durdukça sesi gah ağlatacak gah şenlendirecek. #MüzeyyenSenar



Ahmet Ümit: Aşk gibi, sevda gibi, huysuz ve tatlı kadın. Dünyamızı güzelleştiren Müzeyyen Senar, nur içinde uyu.Şarkılar hep seni söyleyecek..Bu dünyadan geçerken güzellik bırakan insanlara aşk olsun. Müzeyen Senar gibi sanatçılar, öfke yiyip kin kusanlara bir parça örnek olsun.



Can Dündar: Benzemezdi kimse ona. Tavrına hayran,işvesine kurbandık.Mükemmel bi gırtlak,harikulade sesti.Dünyamızı güzelleştirip gitti. #MüzeyyenSenar



İsmail Küçükkaya: Ortak ruhumuzun ve mazimizin bir yıldızı daha kaydı. Belleğimizin ve anılarımızın bir tuğlası daha çekildi. Ses ve müzik daha hüzünlü artık.



Erhan Çelik: Kimseye etmeden şikayet, Haydar'ı öksüz bırakıp, bu kez ormancıya kendisi derin bir acı salıp gitmiş. Şarkılar seni söylemeye devam edecek.



Metin Uca: MÜZEYYEN SENAR gibi sanatçıların arkasından ne söylenebilir ki biraz daha eksildiğimizi hatırlatan "Benzemez kimse sana" gözyaşları dışında



Ece Temelkuran: Müzeyyen gitmiş... Kahramanımdı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin