Samanyolu ekibine yapılan saldırıya kınama

Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Silivri'de Samanyolu Haber ekibine yapılan saldırıyı kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Samanyolu ekibine yapılan saldırıya kınama

Basın Konseyi Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile partililerin Silivri Cezaevinde eski Genel Kurmay Başkan Başbuğ ve MHP Milletvekili Engin Alan’ı ziyaretlerini izleyen Samanyolu Tv ekibine yapılan saldırıyı şiddetle kınarız. Basın Konseyi olarak düşünce ve halkın haber alma özgürlüğü için uğraş veren gazetecilerin görevlerini engellemek isteyen kaba kuvvet sahiplerine yasalarda gösterilen yaptırımların en ağır bir şekilde uygulanması için ilgililerin üstlerine düşen görevi yapacaklarından emin olmak isteriz" denildi.



Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel tarafından yapılan açıklama ise şöyle:



"Görevi başındaki meslektaşlarımıza yönelik saldırıyı kınıyorum. Güvenlik güçleri gazetecilere yönelik saldırılara asla müsamaha etmemelidir. Halkın haber alma hakkı için çalışan gazetecilerin rahat çalışabilmesi için gerekli önlemleri almalıdırlar. Gazeteciler dayak yemek için değil, haber yapmak için var. Bunu bir kez daha hatırlatmayı görev biliyor, saldırganlarla ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılması yönünde çağrıda bulunuyoruz. Saldırıya uğrayan gazeteci arkadaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin