Sallama çay tartışması patrona çok pahalıya mal oldu! Çalışanını sallama çay yüzünden işten çıkardı tonlarca çay parası cebinden çıktı

Diyarbakır'da özel bir hastanenin yemek firmasında çalışırken misafire "demleme" yerine "sallama" çay verdiği gerekçesiyle işten çıkarılan işçi, hukuk mücadelesini kazandı. Mahkeme, işverenin işçiye 77 bin 340 lira tazminat ödemesine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Sallama çay tartışması patrona çok pahalıya mal oldu! Çalışanını sallama çay yüzünden işten çıkardı tonlarca çay parası cebinden çıktı

Çalıştığı özel hastanede 2 yıl önce misafire "sallama" çay ikram gerekçesiyle yöneticisiyle çıkan tartışmanın ardından işten çıkarılan Mehmet Kızıltaş, Diyarbakır 3. İş Mahkemesinde haklarının iadesine ilişkin dava açtı.

Avukat Hanifi Kandemir tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, müvekkili Kızıltaş'ın 20 Haziran 2013'te davalı şirkette aşçı olarak çalışmaya başladığı, iş akdinin 19 Ekim 2021'de feshedildiği belirtildi.

İŞVEREN 77 BİN 340 LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK

Olay günü yöneticisinin çayın demli olmaması ve hazır sallama çay kullanılması nedeniyle Kızıltaş'ı azarladığı iddia edilen dilekçede, bu nedenle çalışanın iş aktidinin de feshedildiği anlatıldı. Bunun üzerine işe iade davası açan Kızıltaş, Diyarbakır 3. İş Mahkemesi tarafından haklı bulundu ve işverenin 77 bin 340 lira tazminat ödemesine karar verildi.  

EMSAL KARAR OLDU

İş yerinde 8 yıllık çalışan olan müvekkilinin yapılan fesihten kaynaklı tarafına müracaatta bulunduğunu belirten Kandemir, şunları kaydetti:
"İş mahkemesinde feshin haksız olduğunu belirterek, birtakım tazminat kalemleri için dava açtık. Yerel mahkeme yapılan feshin haksız olduğunu, gelen misafire demleme çay yerine sallama çay verilmesinin iş sözleşmesinin feshini sonucunu doğurmaması gerektiğini ve ölçülülük ilkesine de aykırı olduğunu belirtti. Müvekkiline boşta geçen süre ücreti ve başvurumuz üzerine noter vasıtasıyla işe başlatılmadığı için tazminata hükmetti. İşe iade davası sonucunda noter vasıtasıyla şirkete ihtar çektik. Şirket hesabımıza parayı aktardı. Fesih haksız olduğu için kıdem ve ihbar tazminatına ilişkin açtığımız davamız devam ediyor."

Avukat Kandemir kararın emsal karar olduğunu dile getirdi. 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin