Sakız çiğnemek ve bisküvi yemek yasaklandı! Milyonlarca insan şokta. Dünyanın en ilginç yasakları

Bu yasakları duyunca resmen şok geçireceksiniz. Olmaz demeyin oldu. Sakız çiğnemek yasaklandı, sevgilinizi ya da eşinizi tren garında uğurlarken öpmeniz yasaklandı... Hatta hatta bisküvi yemek bile yasaklandı. İşte dünyanın en ilginç yasakları...

Google Haberlere Abone ol
Sakız çiğnemek ve bisküvi yemek yasaklandı! Milyonlarca insan şokta. Dünyanın en ilginç yasakları

Türkiye'de ilginç olmayan yasaklara alıştık... Yabancı ülkelerde yasak anlayışı biraz farklılaşıyor. Alışkanlıklar da öyle... Anlam verilemeyen kurallar, 'Öpüşmek yasak' şeklindeki tuhaf engellemeler. İşte yabancı ülkelerde uygulanan en ilginç yasaklar!

Toplumlarda bazı yasaklar vardır, kimse anlam veremez. O yasak vardır, birine sorduğunuzda 'Bilmem ama geçmişten beri var' derler. Bizler de yabancı ülkelerdeki garip yasaklara Molatik olduk. Bakalım hangi yasaklar bizleri şaşırtacak, hangisi ‘Yok artık’ dedirtecek.

SAKIZ ÇİGNEMEK YASAK

Halktv.com.tr'deki habere göre Singapur'da sakız çiğnemek yasaktır. Bu yasak yeri ve çevreyi temiz tutmak amacıyla getirildi. Sakız satışı yüksek toplu konutlarda, kamusal alanlarda ve kamu araçlarında yasaklandı.

Bu yasaktan önce halk açık alanlarda ve asansör düğmelerinde, posta kutularında, anahtar deliklerinde sakız bırakıyor ve bu durum temizlik maliyetini artırmakla kalmıyor ekipmanlara da zarar veriyordu.

Sakız çiğnemek ve bisküvi yemek yasaklandı! Milyonlarca insan şokta. Dünyanın en ilginç yasakları

BEBEKLER SOĞUKTA UYUYOR

İsveç, Finlandiya, Danimarka ve İzlanda gibi ülkelerde balkon, bahçe hatta kafe önlerinde puset içerisinde uyuyan bebeklere rastlayabilirsiniz. Yerel halk bu uygulamayı bebekleri soğuktan daha sağlıklı ve dayanıklı hale getirmek için yapıyor.

BİSKÜVİ YEMEK YASAK

İngiltere'de bisküvi yemek yasak!1644 yılında Oliver Cromwell, Noel kutlanmasını yasaklamıştı çünkü bunu ahlaksız bir davranış olarak görüyordu. Bu yasağın devamı olarak da noel kutlamaya dair simgesel olarak yapılan her ne varsa yasaklandı. Bisküvi yemek de bu yasaklar arasındaydı. Bu yasanın kaldırması adına herhangi bir kararname bulunmaması oldukça garip. Şu an hala Noel'de bisküvi yemek yasadışı ama İngiltere'de bunu umursayan kimse yok.

BALİNALARA DOKUNMAK YASAK

Balinalara dokunamazsınız İngiltere'de belirli bir yarıçapa sahip balina, yunus ve diğer deniz memelileri Kraliçe'nin malı olduğu için dokunulması yasak.

GECİKMEYE KARŞI ÖPÜŞMEK YASAK

Fransa'da 1910'da yürürlüğe giren yasanın 'çiftlerin sefer gecikmelerine neden olduğu' gerekçesiyle çıkarıldığı biliniyor. Kulağa saçma gelse de devlet bu konuda sanıldığı kadar acımasız değil çünkü kendini tutamayan çiftler için 'özel öpüşme alanları' yapılmış.

AMPÜL DEĞİŞTİRMEK DE YASAK

Avustralya'da elektrikçi değilseniz ampül değiştirmek yasaktır. Eğer Avustrulya'da elektrikçi lisansına sahip birisi değilseniz, evinizin ampülünü değiştirmek tamamen yasalara aykırı, cezası ise 10 dolar.

SAMAO

Eşinizin doğum gününü unutmak yasak! Garip yasalarıyla ünlü olan Samoa, Pasifik'te yer alan bağımsız bir devlet. Garip yasalarından biri ise, eşin doğum gününü unutmanın illegal olması. Eğer ki böyle bir hataya düşecak olursanız para cezasına çarptırılabilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin