Sağlık Bakanlığı'ndan soruşturma açıklaması

Gezi olayları sırasında yaralananlara yardım eden sağlık görevlileri hakkında soruşturma açıldığı haberlerine açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı'ndan soruşturma açıklaması

Sağlık Bakanlığı, polisin gazlı ve tazyikli su ile müdahalesi sonucu yaralanan insanlara acilen revir olarak kurulan yerlerde yardım eden sağlık görevlileri hakkında soruşturma açıldığı iddiasına aşağıdaki açıklamayla cevap verdi:



"Bugün medyada Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralılara tıbbi müdahalelerde bulunan gönüllü doktorlara soruşturma başlatıldığı yönünde iddialar yer almıştır.



Konu ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur;



Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Sağlık Bakanlığı, sağlık konularında, koruyucu, denetleyici ve geliştirici kurum olarak görevlendirilmiştir. Bu nedenle vatandaşlarımızın aldığı sağlık hizmetlerini, bu hizmetleri kimlerden aldığını bilmelerini sağlamak ve kayıt altına almak Bakanlığımızın görevidir.



Ayrıca bir takım kurum ve kuruluşların, eylemler sırasındaki sağlık müdahaleleri için izin almaları ve verileri Bakanlığımızla paylaşmaları ödevleridir.



Mesai saatleri içinde halkımıza hizmet sunan hiçbir doktorumuz hakkında soruşturma açılması söz konusu olmadığı gibi mesaisi dışında Gezi Parkı’na gitmesinden ötürü herhangi bir doktorumuza soruşturma açılmamıştır.



Bizim için önemli olan vatandaşımızın sağlığıdır. Bunun için her türlü tedbiri almak ve denetimi gerçekleştirmek yasal sorumluluğumuzdur.



Kamuoyuna saygı ile duyurulur."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin