Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Ağustos-3 Eylül arasındaki vaka tablosunu paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Ağustos-3 Eylül arasında vaka yoğunluğu haritasını paylaştı. Buna göre bir önceki haftaya göre vaka sayısı en fazla artan iller Kayseri, Elazığ, Karaman, Bolu, Malatya, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Tunceli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Ağustos-3 Eylül arasındaki vaka tablosunu paylaştı

Bakan Koca, sosyal medyadan paylaşım yaptı:

28 Ağustos-3 Eylül arasında, 100.000 kişi içinde BİR HAFTALIK TOPLAM yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Ağustos-3 Eylül arasındaki vaka tablosunu paylaştı

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Ağustos-3 Eylül arasındaki vaka tablosunu paylaştı - Resim : 2

28 Ağustos-3 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre EN ÇOK ARTAN 10 İLİMİZ: Kayseri, Elazığ, Karaman, Bolu, Malatya, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Tunceli, Bartın! Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Kurallar çok gerekli.

En fazla vaka Rize

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı güncel koronavirüs vaka haritasında nüfusa oranla en fazla vakanın görüldüğü il, yine Rize oldu. Vatandaşlar, vakaların düşmesi için kurallara uyulması çağrısında bulundu. 

Haritada vaka yoğunluğunun en fazla olduğu il, geçen hafta olduğu gibi yine Rize oldu. Rize’de önceki hafta 100 binde 614,18 olan vaka sayısı 653,10’a yükseldi. Vaka değişim oranında yüzde 6,34’lük artış görülen kentte, maske kullanım oranının azaldığı, düğün, cenaze, nişan gibi toplu buluşmaların da vaka artışına neden olduğu ifade edildi. Yüzde 83,90’lık aşılama oranına ulaşan kentte vatandaşlar, vakaların düşmesi için kurallara uyulması çağrısında bulundu. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin