Sağ şakağına ateş ederek intihar ettiği öne sürülmüştü. Hilal Adıyaman'ın solak olduğu ortaya çıktı

İstanbul’da Hilal Adıyaman'ı intihara sürüklemekle suçlanan Musa Adıyaman'ın davasında, tanıklar dinlendi. Sağ şakağından vurulan Adıyaman’ın solak olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Sağ şakağına ateş ederek intihar ettiği öne sürülmüştü. Hilal Adıyaman'ın solak olduğu ortaya çıktı

Esenyurt'ta Şubat ayında eşi Hilal Adıyaman'ı (22) 'Cebir veya tehdit kullanarak intihara mecbur ettiği' iddiasıyla yargılanan Musa Adıyaman'ın davasında, tanıklar dinlendi. 

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Musa Adıyaman bulunduğu cezaevinden getirilirken, maktul Hilal Adıyaman'ın annesi ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. 

'SUS SENİ ÖLDÜRÜRÜM'

Maktul Hilal Adıyaman'ın ablası Aslı Yıldırım, duruşmada tanık olarak dinlendi. Kardeşinin evliliğinin başından beri şiddet gördüğünü, bu durumu önce paylaşmadığını anlattı.

Abla Yıldırım şunları söyledi:

Biz Hilal ile sürekli görüntülü olarak konuşuyorduk. Hilal bana sanığın dayaklarından bıktığını ifade etmeye çalışıyordu, ben de kendisine bırak gel dedim. Bana 'Tamam, geleceğim' dedi. Kardeşim bana şiddet gördüğüne ilişkin fotoğrafları da göndermişti. Kardeşimin telefonunu alıyordu.

Hilal, biz görüntülü konuştuğumuz sırada eşinin eve geldiğini fark edince tedirgin bir şekilde, 'Musa geldi' diyerek telefonu kapatıyordu. Korktuğundan ve kilidi olmadığı için sürekli kapısının önüne eşyalar koyuyordu. Uyurken biri gelirse, seslere uyanmak için bunu yapıyordu. Olay günü kardeşimle konuştuk, konuşmamız sırasında eşini de gördüm, bana selam verdi, telefonu kapattık. Telefonu kapattıktan yaklaşık 10 dakika sonra sanık aradı, kardeşime karşı küfürlü konuştu. Kız kardeşim bana bir şey demeye çalıştı, sanık da 'Sus seni öldürürüm' dedi. Sonra telefon kapandı. Daha sonra annem aradı, 'Hilal'i vurdular' dedi.

Hilal sol elini kullanıyordu, Hilal'den dışında iki kardeşim de solaktır

'HAYAT DOLU BİR İNSANDI'

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın arkadaşının eşi Hatice Nur Tugul, "Sanıkla eşim samimiydi. Evlendikten sonra ailecek görüşmeye başladık. Bizim maddi açıdan sıkıntılarımız vardı, ev sahibi bizi evden çıkardı. Sanık da maddi durumlarımızı düzeltene kadar evlerinde kalabileceğimizi söyledi. Biz de geçen senenin Ağustos ayından Kasım ayına kadar eşimle birlikte orada kaldık. Bu süreçte sanık ile vefat eden kardeşimin gayet mutlu bir evlilikleri vardı. Aralarında herhangi bir tartışmaya şahit olmadım. Hayat dolu bir insandı, yeni şeyler tanıyıp görme isteğindeydi, intiharı düşünecek bir ruhsal durumda olduğunu görmedim" dedi. 

'SUÇSUZUM, EŞİMİ KAYBETTİM'

Eşini intihara zorladığı gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istenen sanık Musa Adıyaman ise suçlamları ret etti.

Adıyaman, "Ben kesinlikle, 'Seni öldürürüm' şeklinde bir şey söylemedim. Ben Hilal'in annesini aradığımda beni aldattığını söyledim. Hatta Hilal de annesine 'Şeytana uydum' dedi. Ben suçsuzum, mağdurum, eşimi kaybettim" diye konuştu. 

Mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi için sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

İDDİANAMENİN DETAYLARI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Musa Adıyaman'ın 'Cebir veya tehdit kullanmak suretiyle eşini intihara mecbur etmek' suçundan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi. 

14 Haziran 2022 tarihinde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede ise Hilal Adıyaman’ın evlendiği günden itibaren eşi Musa Adıyaman tarafından psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığı yer aldı.

Olay günü Musa Adıyaman’ın Hilal Adıyaman’ı darp ettiği ve konutu terk etmeye zorladığı kaydedilen iddianamede, şüpheli Musa Adıyaman’ın suç tarihlerinde cebir ve tehdit kullanmak suretiyle öleni intihara mecbur bıraktığının kabulü gerektiğinin de altı çizildi.

NE OLMUŞTU?

 Hilal Adıyaman’ın 6 Şubat 2022 tarihinde eşi Musa Adıyaman’ın ruhsatsız silahıyla intihar ettiği iddia edildi.

Hilal Adıyaman (22), Muş’ta ailesi ile birlikte yaşarken 16 yaşındayken berberlik yapan Musa Adıyaman ile evlendirildi.

Muş’tan İstanbul’un Esenyurt ilçesine taşınan Hilal Adıyaman, evliliğinin ilk gününden itibaren madde bağımlısı olduğu iddia edilen eşi Musa Adıyaman tarafından şiddete maruz kaldı. Boşanma kararı alan Hilal, ailesinin yanına geri döndü.

Daha sonrasında Musa Adıyaman, eşi Hilal Adıyaman’ın eve geri dönmesi için ailesini öldürmekle tehdit etti. Bu tehditler doğrultusunda Hilal Adıyaman eşi Musa Adıyaman’a geri dönmek zorunda kaldı. 5 Şubat günü ailesi ile doğum gününü kutlayan Hilal, iddiaya göre doğum gününden bir gün sonra eşinin ruhsatsız silahıyla intihar etti.

Musa Adıyaman’ın, “uyuşturucu madde satın alma” suçundan, suç kaydının olduğu öğrenildi.

Sağ şakağına ateş ederek intihar ettiği öne sürülmüştü. Hilal Adıyaman'ın solak olduğu ortaya çıktı

Kaynak: DHA
Etiketler Esenyurt intihar sağ sol
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin