Sadece buz dondurmuyor: Buz küpü tepsisinde neler dondurulduğuna inanamayacaksınız. İşte buz küpü tepsisinde dondurabileceğiniz o ürünler.

Yaz sıcaklarında en çok ihtiyaç duyulan şeylerden biri de buz. Buz kalıpları hiç düşünmediğiniz şeyleri saklamak için kullanılabilir! Bu ilginç ve yaratıcı buz küpü tariflerini mutlaka deneyin. İşte buz küpünde dondurabileceğiniz ürünler

Sadece buz dondurmuyor: Buz küpü tepsisinde neler dondurulduğuna inanamayacaksınız. İşte buz küpü tepsisinde dondurabileceğiniz o ürünler.

Bu kavurucu yaz sıcaklarına olağanüstü bir ihtiyaç varsa o da kesinlikle buz küpleri! Yazları, soğuk içeceklerimize atmak veya su bardaklarımızı hızlıca soğutmak için dondurucumuzu buz küpü tepsileriyle doldururuz. Ancak biraz çabayla bu buz küpü tepsilerini herhangi bir yaz etkinliğinin ilginç başyapıtları haline gelebilecek basit buz küplerinden daha fazlasını korumak için kullanabiliriz. Evet, doğru duydunuz! Taze meyvelerden, bitkilerden ve dün geceden kalan malzemelere kadar buz tepsiniz hiç aklınıza gelmeyen şeyleri saklamak için kullanılabilir! İşte buz tepsilerinizi kullanmanın harika yolları.

Detoks suyu

Yazın bunaltıcı sıcak günleriyle baş etmek zor. Ama merak etmeyin sizin için mükemmel bir çaremiz var! Nane yaprağı gibi bazı otlar alın, suyla dolu bir buz kalıbına koyun ve dondurun. Mükemmel bir detoks içeceğine sahip olmak için bu bitkisel buz küplerini suya veya kokteyllere ekleyin. Hazırladığınız detoks sularını da buz kalıplarına döküp dondurabilirsiniz.

Dondurulmuş kahve küpleri

Tüm soğuk kahve severler buraya! Bunaltıcı yaz sıcaklarında soğuk bir kahve yudumlamaktan başka daha iyi bir şey olamaz. Ancak soğuk kahvenize gittikçe daha fazla buz küpü eklemek kahvenizi sulandırır. Bu nedenle kalan kahveniz olduğunda onu buz kalıplarında saklayın ve dondurun. Bir dahaki sefere soğuk kahve yaptığınızda bu donmuş kahve küplerini kullanabilirsiniz.

Sadece buz dondurmuyor: Buz küpü tepsisinde neler dondurulduğuna inanamayacaksınız. İşte buz küpü tepsisinde dondurabileceğiniz o ürünler.

Çorba suyu

Ev yapımı çorba stokları oldukça kullanışlıdır. Bu çorba stoklarını buz kalıplarında saklayabilir ve daha sonra kullanmak üzere dondurabilirsiniz. Bu küplerin en iyi yanı donmuş küplerin, büyük kaplarda donmuş stoktan daha hızlı çözülmesidir.

Taze otlar

Taze otları daha sonra en sevdiğiniz tariflerde kullanmak üzere buz küpü tepsilerinde de saklayabilirsiniz. Bunun için otları zeytinyağı ile buz kalıbında saklamalı ve dondurmalısınız. Zeytinyağı, bitkileri dondurucu yanıklardan koruyacak ve daha sonra kullanmak üzere taze tutacaktır. Adaçayı, kekik, biberiye ve kekik gibi bitkileri dondurabilirsiniz.

Meyve

Çilek, yaban mersini, ahududu, böğürtlen, kızılcık gibi en sevdiğiniz meyveleri buz kalıplarına ekleyin ve suyla doldurun. Ardından dondurun. Su, meyveleri dondurucu yanmasından korumaya yardımcı olacaktır. Bu meyve küplerini içeceklerde veya aromalı sularda kullanabilirsiniz.

Salça veya soslar

Salçaların ve sosların küflenip ziyan olmasına izin vermeyin. Bir dahaki sefere kullanmak için fazla domates salçası, pizza sosu veya makarna sosunu bir buz küpü tepsisinde dondurun.

Etiketler buz
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin