Sabah gazetesinin Hamidiye Su haberine Murat Ongun'dan yalanlama geldi

Sabah gazetesinin Hamidiye Su ile ile ilgili yaptığı habere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'dan cevap geldi. Gazete, kuyudan alınan suların Hamidiye markasıyla diye satıldığını iddia etmişti. Ongun da bu iddiayı yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Sabah gazetesinin Hamidiye Su haberine Murat Ongun'dan yalanlama geldi

Sabah gazetesinde "Kuyu suyunu vatandaşa 'Hamidiye Su' diye satmışlar" başlığıyla yer alan haberde, Şile’de bulunan ve yaklaşık 2 yıl önce faaliyete geçtiği belirtilen bir kuyudan alınan suyun 'Hamidiye Su' markasıyla satıldığı iddia edildi.

İBB'ye ait Hamidiye Su firmasına taşeron olarak dolum yapan şirketin, Şile'deki doğal kaynaklardan su aldığı, kaynak suları yetmeyince kuyu suyunu kullanmaya başladığı ileri sürüldü.

 

İBB Sözcüsü Murat Ongun da söz konusu haberle ilgili Twitter üzerinden açıklama yaptı. 

Sabah gazetesinin Hamidiye Su haberine Murat Ongun'dan yalanlama geldi - Resim : 2

Murat Ongun'un Twitter'da yaptığı paylaşım şöyle: "Hamidiye Su’nun tüm kaynakları düzenli olarak analiz edilmektedir. Bazı basın organlarında yazılanın aksine, bir yıl süreyle su tedariği yapılan Kemer Su İşletmeleri Ltd. Şti. de hem Valilik hem de Sağlık Bakanlığı tarafından tescillidir ve düzenli olarak denetlenmiştir."

Sabah gazetesindeki haberde şu ifadeler kullanılmıştı

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), ekiplerinin Şile'deki denetimi esnasında büyük bir skandal ortaya çıktı. Ekipler, Ulupelit mevkiinde ormanlık alanda su varili ve borular tespit etti. Boruların birkaç metre ötedeki doğal kaynak suyu dolum fabrikasına uzandığı belirlendi. Yapılan araştırmada; fabrikanın CHP'li isimlere uzandığı ortaya çıktı. Suların; İBB'ye ait Hamidiye Su markasıyla vatandaşa satıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak harekete geçilirken, tesis mühürlendi. Öte yandan kullandıkları sudan da örnek alındı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin