Saatlerce ovalamanıza gerek kalmayacak: Tüm çizik, leke ve kirlere elveda. Mutfak mermerini pırıl pırıl yapacak formül bulundu

Mutfak mermerini kısa sürede pırıl pırıl yapacak o etkili formül bulundu. Bu yöntem sayesinde mermerinizde tek bir leke dahi kalmayacak.

Google Haberlere Abone ol
Saatlerce ovalamanıza gerek kalmayacak: Tüm çizik, leke ve kirlere elveda. Mutfak mermerini pırıl pırıl yapacak formül bulundu

Mutfak mermerleri pek çok kişinin en takıntılı olduğu bölgelerden bir tanesi olurken, mutfak mermeri üzerinde olan en küçük bir leke mutfağı direkt olarak kirli ve lekeli görünmesine neden olmaktadır.

Mutfak mermerleri üzerinde oluşan leke ve kirleri kısa sürede temizleyebilmek ve tüm lekelerden arındırmak için uygulanması gereken belli başlı hususlar bulunmaktadır.

İşte mutfak mermerinde oluşan çizik, leke, kir kalıntılarını kısa sürede temizlemenin o pratik yolu...

Mermer yüzeyde tek bir leke kalmayacak

Mutfak pek çok kişinin en çok vakit geçirdiği alanlardan bir tanesi olurken, mutfağın her zaman temiz olması sağlık açısından son derece önemlidir.

Bilhassa mutfak tezgahının düzenli periyotlarla silinmesi tüm kir kalıntılarından arındırılması önemlidir. Mutfak tezgahı üzerindeki kir, leke ve çizikler zaman içerisinde çok daha büyük alanlara yayılırken sürece bu noktaya gelmeden evvel müdahale etmek gerekir.

 

Mermer yüzeylerde bulunan lekeleri çıkarabilmek için mermer yüzeye bir miktar kadar karbonatı güzelce dökün.

Karbonatı dökme işlemini gerçekleştirdikten sonra ılık suyla nemlendirilmiş nemli bir bez yardımıyla mermeri güzelce temizleyin.

Bu yöntem mermer yüzeylerdeki tüm lekelerin kısa sürede çıkmasına yardımcı olurken aynı zamanda mermer yüzeyin parlamasını sağlayacaktır.

Limonlu tuz mucizesine inanın

Temizlik denildiğinde akla ilk gelen malzemelerden bir tanesi limon ve tuz olurken bu iki malzeme ile hazırlayacağınız karışımda mermer yüzeylerdeki tüm leke, çizik ve kalıntıların kısa sürede temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Ancak bu gibi tanecikli ürünlerle temizlik yaparken yüzeyin deforme olmaması için narin hareketlerle uygulamaya kesinlikle dikkat edin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin