Rusya'nın açıklamalarına Türkiye'den yanıt geldi: Türkiye, Rusya vatandaşlarına oturma izni vermeyi durdurdu iddialarını yetkililer yalanladı

Rus medyası "Türkiye, Rusya vatandaşlarına oturma izni vermeyi durdurdu" iddialarını gündeme getirmiş ve bu iddialar karşısında Türkiye'ye söz hakkı doğdu. Türk yetkililerden konuya ilişkin açıklama geldi. Türkiye'nin Rus vatandaşları tarafından yapılan başvurularda denetim sıkılaştırıldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'nın açıklamalarına Türkiye'den yanıt geldi: Türkiye, Rusya vatandaşlarına oturma izni vermeyi durdurdu iddialarını yetkililer yalanladı

Türkiye'de kısa süreli ikamet izni için Rus vatandaşları tarafından yapılan başvurularda denetim sıkılaştırıldı. Amacı dışında yapılan ikamet izin başvurularının reddedileceği bildirildi. 

HaberTürk'ten Oğuzcan Obuz'un haberine göre; Türk yetkililerden Rus medyasının "Türkiye, Rusya vatandaşlarına oturma izni vermeyi durdurdu" iddiasına yalanlama geldi. Yetkililer, Rus vatandaşlarına oturma izni verilmediği, ikamet izni taleplerinin “istisnasız” bir şekilde reddedildiği algısının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Yapılan her başvuru için kanıt isteniyor ve bu kanıtlar inceleniyor. İzinler yapılan incelemeler çerçevesinde veriliyor.

Türkiye’ye ilk kez gelen ve turizm ikametine başvuran bir yabancı da turist olarak geldiğini ispatlayamıyorsa bu kişi hakkında turizm ikameti düzenlenmiyor. Amacına uygun bir şekilde başvuru yapması isteniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin