RTÜK Fatih Terim'i haklı buldu! Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz TV'ye ceza getirdi

RTÜK, cep telefonu mesajlarının canlı yayında alenen okunmasını 'özel hayatın ihlali' olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK Fatih Terim'i haklı buldu! Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz TV'ye ceza getirdi

RTÜK, söz konusu mesajların canlı yayında alenen okunmasını “özel hayatın ihlali” olarak değerlendirerek Beyaz TV’ye bir aylık reklam gelirinin yüzde 1’i oranında para cezası kesti.



Mesaj polemiğinde ilk raund Fatih Terim’in oldu. A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Galatasaray’dan ayrılış sürecinde Başkan Ünal Aysal ile birbirlerine gönderdikleri mesajların Beyaz TV’de Rasim Ozan Kütahyalı tarafından canlı yayında okunması üzerine, Radyo Televizyon Üst Kurumu’na yaptığı şikayette haklı bulundu. RTÜK söz konusu mesajların alenen okunmasını “özel hayatın ihlali” olarak değerlendirerek Beyaz TV’ye bir aylık reklam gelirinin yüzde 1’i oranında para cezası kesti.



30 Eylül 2013 tarihinde Beyaz TV’de yayınlanan 'Beyaz Futbol' isimli spor programında Rasim Ozan Kütahyalı’nın Terim ile Aysal arasındaki cep telefonu mesajlarını tek tek okuması büyük tartışma yaratmış, deneyimli teknik adam hukuki işlem başlatacağını açıklamıştı.



İlk etapta RTÜK’e başvuran Fatih Terim’e önceki gün olumlu yanıt verildi. Kurul, adı geçen programın görüntülerini inceledikten sonra 6112 sayılı RTÜK yasasının 8. maddesinin 1. fıkrasının “ç” bendi gereği özel hayatın ihlal edildiği sonucuna vardı. RTÜK, moderatörlüğünü Ertem Şener’in yaptığı, Ahmet Çakar, Sinan Engin, Rasim Ozan Kütahyalı ve Ümit Özat’ın konuk olarak katıldığı 'Beyaz Futbol' programında, Terim ile Aysal arasındaki mesajların ifşaa edilmesinin kabul edilebilir bir yayıncılık anlayışı olmadığının da altını çizdi. Haberin devamını okumak içim tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin