Ramazan pidesine para vermeye son: Yumuşacık hakiki Ramazan pidesi yapmanın sırrı bulundu. Hakiki pastane usulü Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Bu yıl Ramazan pidenizi kendiniz hazırlamak isteyeceksiniz. Pastane usulü pide hazırlayabilmek için hemen harekete geçin. İşte pastane usulü pide yapmanın sırrı...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan pidesine para vermeye son: Yumuşacık hakiki Ramazan pidesi yapmanın sırrı bulundu. Hakiki pastane usulü Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Malzemeler;

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
5 su bardağı un

Üzeri için;
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Susam – çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık sütü, 1 su bardağı ılık suyu, yarım su bardağı sıvı yağı alalım.

Sıvı yağın ardından içerisine 2 adet yumurtanın 1'nin sarısını üzerine sürmek için ayıralım ve içerisine ilave edelim.

Ardından içerisine 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 paket instant mayayı ekleyelim. İlave ettikten sonra çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım.

Karıştırma işlemini gerçekleştirdikten sonra 5 su bardağı unu azar azar ilave etmeye başlayalım ve bu noktada yoğurma işlemini gerçekleştirelim.

Bu noktada hamur çok sert formda olmaması gerekiyor. Biraz ele yapışan bir hamur olması gerekiyor.

Hamuru toparladıktan sonra hamurun üzerini bir streç film ile kapatalım ve yaklaşık olarak 35 , 40 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

Mayalanma süresi tamamlanan hamurumuzu tezgaha alalım ve biraz yoğurduktan sonra hamurumuzun havasını alalım.

Toparladığımız hamuru iki eşit parçaya bölelim. Böldüğümüz parçaları tezgahta yoğurup kenara alalım. 

Tezgahın üzerine 1 adet pişirme kağıdı çıkaralım. Hamur parçalarından bir tanesini kağıdın üzerine alalım ve şekil vermeye başlayalım.

Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısının içerisine yoğurt ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Karıştırma sürecinden sonra karışımı hamurun üzerine alalım ve hamura şekil vermeye başlayalım.

Hazırladığımız pideyi pişirme kağıdı sayesinde kolayca fırın tepsisinin içerisine alalım. Son olarak pidenin üzerine çörek otu ve susam serpiştirelim.

Ardından pideyi 220° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım. Pişme süresinin ardından pideyi fırından çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin