Radikal'in dijital kampanyasına büyük ödül!

Radikal '#4 saat' adlı dijital kampanyasıyla uluslararası reklam camiasının en büyük ödüllerinden Cannes Lions'da iki Altın Aslan kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Radikal'in dijital kampanyasına büyük ödül!

Radikal'in Türkiye'de tartışma yaratan yeni internet düzenlemesine ilişkin başlattığı '#4 saat' kampanyası Cannes Lions'da iki Altın Aslan ödülünü kazandı.



Yeni yasaya göre TİB mahkeme kararı olmadan bir haberin ya da herhangi bir içeriğin erişimini engelleyebilecekti. Radikal tasarı hayata geçerse nasıl bir internet ortamıyla karşı karşıya kalınacağını okurlarına birebir yaşattı. O gün boyunca Radikal.com.tr’ye giren haberler 4 saat içinde silikleşiyor, 4 saatin sonunda da siliniyordu.



Radikal.com.tr'de ödül şöyle duyuruldu:



"Kampanyanın ve ödülün hikâyesi şöyle: Geçen Şubat ayının ortalarında Radikal dijitalde çok ses getiren bir reklam kampanyası düzenlemişti. Çok tartışılan ve ilk önce torba yasa tasarısı olarak kabul edilen internet düzenlemesine ilişkin bir kampanyaydı. Söz konusu düzenlemeye göre internet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğini iddia eden kişiler, TİB’e başvurarak doğrudan, içeriğe erişimin engellenmesi tedbirinin uygulanmasını isteyebilecek, tedbir talebi en geç 4 saat içinde hayata geçecekti.



Yani  TİB mahkeme kararı olmadan bir haberin ya da herhangi bir içeriğin erişimini engelleyebilecekti. İşte Radikal bu insan hak ve özgürlüklerini tehlikeye atan, keyfi bir sansür sistemi yaratacak olan tasarıyı #4saat ile gündeme taşıdı. 18 Şubat 2014’te"



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin