Putin'in kararının ardından en dikkat çekici açıklama Sırbistan'dan geldi: Dünya düzeni değişiyor, barış artık tartışılmaz değil

Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic, Putin'in Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanımasını, "Dünya düzeni değişiyor" sözleriyle değerlendirirken, Sırbistan vatandaşlarının yüzde 85'inin ne olursa olsun Rusya'yı desteklediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Putin'in kararının ardından en dikkat çekici açıklama Sırbistan'dan geldi: Dünya düzeni değişiyor, barış artık tartışılmaz değil

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanımasının ardından dikkat çekici açıklamalardan biri Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic'ten geldi.

TASS'ta yer alan habere göre Vucic, "Bizim pozisyonumuz zor çünkü Sırbistan, Avrupa yoluna girdi. Sırbistan her zaman Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü destekledi. Fakat diğer yandan Sırbistan'ın yüzde 85'i ne olursa olsun daima Rusya'yı destekliyor. Bunlar karşı karşıya olduğumuz gerçekler" ifadelerini kullandı.

Sırbistan üzerindeki siyasi baskının eşi benzeri görülmemiş bir seviyeye ulaşacağını söyleyen Vucic, "Şimdi siyasi, güvenlik ve ekonomik doğası olan meydan okumalar var. Siyasi baskılar her zamankinden büyük olacak. Son üç günde tecrübe ettiklerim sözlerimi doğruluyor" dedi.

Donetsk ve Luhansk'ın tanınması kararının ardından dünyadaki güvenlik mimarisinin çökmekte olduğunu belirten Vucic, "Dünya düzeninin bu yolla değişmekte olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Hiç kimse, hiç kimsenin nasıl davranacağını tahmin edemez" ifadelerini kullanan Vucic, "Başkomutan olarak, her zaman olabilecek en hazır şekilde olmamız konusunda emir verdim. Çok çalışmamız gerekiyor. Barış artık tartışılmaz değil. Bu yüzden güvenliği sağlamak için çok çalışmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin